Mijn 10 favoriete koolhydraatarme cake- en taartrecepten

koolhydraatarme cakebootjes met mascarpone en aardbei

Feest! Want Flowcarbfood bestaat twee jaar! En dat betekent: tijd voor koolhydraatarme taart en cake. In dit bericht deel ik mijn 10 favoriete koolhydraatarme taarten en cakes met jullie. En ik ben ook heel benieuwd: welke is/zijn jullie favoriet? De foto’s en titels van de cakes en taarten zijn klikbaar. Als je hierop klikt, kom je bij het volledige recept uit.


1. Koolhydraatarme cake

Op 1 staat absoluut mijn basisrecept voor koolhydraatarme cake. Zoals de naam al zegt, dient dit recept namelijk als basis voor bijna ál mijn koolhydraatarme taart- en cakerecepten. En daarnaast: een lekker stuk cake kan eigenlijk altijd wel, toch?

koolhydraatarme cake

2. Koolhydraatarme cakebootjes met mascarpone en aardbeien

Het recept voor deze koolhydraatarme cakebootjes is gebaseerd op mijn bekende basisrecept voor koolhydraatarme cake. Veruit mijn populairste recept, en dat is niet voor niets. Al zeg ik het zelf dan 😉Maar in plaats van plakjes, maakte ik er ‘bootjes’ van en voor een feestelijke twist maakte ik ze af met mascarpone en aardbeien. Leuk om uit te delen (of gewoon lekker zelf op te eten).

koolhydraatarme cakebootjes met mascarpone en aardbei

3. Koolhydraatarme frambozencakejes

Op de tweede plaats staan de koolhydraatarme cakejes met frambozenvulling. Heel makkelijk te maken en dankzij de frambozen bovenop en binnenin tóch speciaal.

Koolhydraatarme frambozen cupcakes - flowcarbfood.nl

4. Koolhydraatarme aardbeien-mascarponetaart met cakebodem en blauwe bessen

Deze taart ziet er zo feestelijk uit en is echt heerlijk. De combinatie van de cakebodem, rood fruit en mascarpone… Yum!

Koolhydraatarme aardbeien-mascarponetaart met cakebodem - flowcarbfood.nl

5. Koolhydraatarme scones

Ik ben echt gék op scones. En het is gewoon erg gezellig: grote pot thee op tafel, een schaal met scones, zelfgemaakte clotted cream en jam en smeren, dippen en smullen maar!

Koolhydraatarme scones

6. Koolhydraatarme citroencake

Zin in cake, maar ook in iets fris? Dan is deze koolhydraatarme citroencake perfect! Ik maakte al eens koolhydraatarme citroencupcakes, maar nu maakte ik er een hele cake van. Het recept is gebaseerd op mijn basisrecept voor koolhydraatarme cake, maar dan met citroenrasp én een lekkere topping.

koolhydraatarme citroencake

7. Koolhydraatarme salted pecan brownies zonder meel

Reden 1: chocola. Reden 2: gezouten pecannoten. Reden 3: koolhydraatarm. Reden 4: geen meel nodig. Reden 5: CHOCOLA!

koolhydraatarme brownie salted pecan - flowcarbfood.nl

8. Koolhydraatarme pannenkoekentaart met rood fruit

Deze taart heeft geen uitleg nodig. Feestelijker kan gewoon niet! Ohja, en voor deze taart heb je geen koolhydraatarm meel nodig! Alleen eieren, roomkaas en wat fruit 🙂

Koolhydraatarme pannenkoekentaart - flowcarbfood.nl

9. Koolhydraatarme kwarktaart

Een heerlijke koolhydraatarme kwarktaart (ook suikervrij en glutenvrij trouwens) met verse aardbeien. Met dit basisrecept kun je trouwens eindeloos variëren: voeg bijvoorbeeld een keer suikervrije chocola toe, doe wat rood fruit door de vulling of maak er een dubbele taart van. Mogelijkheden genoeg!

Koolhydraatarme kwarktaart

10. Koolhydraatarme citroencupcakes

De ‘schattige’ versie van mijn koolhydraatarme citroencake. Leuk om uit te delen (of om gewoon allemaal lekker zelf op te eten).

Koolhydraatarme citroencupcakes - flowcarbfood.nlPrint Friendly, PDF & Email

4 Comments

 1. Merel 21 augustus 2018 / 17:55

  Oh! Nummer 7 moet ik gaan proberen!

 2. Claudia 12 december 2018 / 18:58

  Hallo, het ziet er allemaal erg lekker uit, maar ik kan niet vinden hoeveel gram koolhydraten er in het gerecht zitten. Dat zal wel fijn zijn om te weten.

 3. Miranda 2 mei 2019 / 19:58

  Heerlijke recepten. Ik heb de pecannoten brownies gemaakt, super lekker en de koolhydraatarm cake die is heel erg smeuïg echt genieten en heb door het cakebeslag vandaag cacao poeder door gedaan ook om te smullen. Ik gebruik het amandelmeel van Holland baret. Zit maar 6.5 gram koolhydraten per 100 gram in. In 8 maanden ben ik 40 kilo afgevallen en dat zonder te sporten. Want dat mag en kan ik niet meer. Ik blijf nu goed op gewicht en geniet van alle lekkere dingen

  • Floortje | Flowcarbfood 3 mei 2019 / 16:10

   Super om te horen Miranda!! Goed bezig, en geniet ervan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *