Koolhydraatarme brownies zonder meel

Koolhydraatarme brownies zonder meel - flowcarbfood.nl

Zin om iets te bakken? Deze koolhydraatarme brownies zijn super lekker én makkelijk om te maken. Ohja: je leest het goed. Zonder meel. En zonder moeilijke ingrediënten. Ideaal toch? En zeg nou zelf: wie wil er geen brownies kunnen eten zonder schuldgevoel?!



Ingrediënten

  • 150 gram roomboter
  • 100 gram monchou
  • 3 eieren
  • 3 handjes walnoten
  • 30 – 40 gram cacaopoeder
  • Zoetstof (ik gebruikte ongeveer 5 eetlepels)
  • Theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Theelepel vanille-aroma
  • Optioneel: 2 – 3 eetlepels eiwitpoeder vanille (ik gebruikte die van Body & Fit, maar het is ook verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Kruidvat)

Bereiding koolhydraatarme brownies zonder meel

Verwarm de oven voor op 180 graden en zorg dat de roomboter en monchou zacht zijn (verwarm ze bijvoorbeeld even in de magnetron).

Mix de boter, monchou, eieren en eiwitpoeder tot een glad beslag. Voeg vervolgens het bakpoeder, zoetstof, zout en cacaopoeder toe en mix nog even goed.

Proef wat je van de smaak vindt en voeg eventueel extra zoetstof of cacao toe naar smaak. Maak je beslag iets zoeter dan je zou willen, want tijdens het bakken verliest de zoetstof wat zoetkracht.

Breek 2 handjes walnoten in kleine stukjes en roer deze door het beslag. Maak vervolgens wat bakpapier nat, wring het goed uit (zo kun je het makkelijker in vorm krijgen) en leg in een cake- of taartvorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm, maak af met nog wat walnoten en bak ongeveer 20-25 minuten.

Eet smakelijk! X



Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  1. Karolien Mennes 10 februari 2018 / 11:14

    De brownies afgelopen week gemaakt. Structuur was goed, maar helaas viel de smaak tegen. Dit kwam vast door de zoetstof die ik er door had gedaan. Zelfs, zoals jij ook al aangaf, iets meer dan nodig omdat de zoetstof aan kracht verliest tijdens het bakken. Dat klopt dus. Nu ben ik geen zoetekauw, maar helemaal geen zoetigheid proeven in de brownies is niet lekker. Kun je in dit geval niet beter gaan voor een vloeibare zoetstof geschikt om mee te koken en te bakken?

    Hoor het graag.

    • Floortje | Flowcarbfood 12 februari 2018 / 13:59

      Hoi Karolien! Wat jammer van de smaak. Welke zoetstof gebruikte je? Misschien ligt het daar aan? De volgende keer zou ik in ieder geval wat extra zoetstof toevoegen. Vloeibare zoetstof kan ook, maar daar werk ik zelf eigenlijk nooit mee. Liefs, Floortje

  2. Marjan 13 februari 2018 / 15:15

    Wat zijn na het bakken de waarden? Calorieën, vetten, eiwitten, koolhydraten? Staat nu in de oven ik ben benieuwd.

    • Floortje | Flowcarbfood 13 februari 2018 / 15:18

      Hi Marjan!

      Zelf tel ik die waardes niet (meer). Voor mij is koolhydraatarm eten echt een leefstijl geworden en geen dieet. Inmiddels weet ik goed wat ik wel en niet kan eten en al mijn recepten passen daarbij. Wil je de voedingswaarden wel graag berekenen, kun je de ingrediënten invoeren in een app zoals Fat Secret of My Fitness Pal. Die rekent het dan voor je uit 🙂 Eet smakelijk straks!

      • Marjan 13 februari 2018 / 16:03

        Het smaakte heerlijk. Dankjewel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *