Basisrecept koolhydraatarme cake

koolhydraatarme cake

Yes, het is me gelukt om een super lekkere koolhydraatarme cake te maken! En daar ben ik echt heel blij mee. De meeste koolhydraatarme cakes zijn namelijk vaak droog of heb een beetje een ‘neppe smaak’. Deze écht niet: de textuur is (al zeg ik het zelf) perfect: stevig, maar absoluut niet droog. En de smaak? Ook top! Licht zoet, zonder bijsmaak. Ik vind hem zo al heel lekker, maar je kunt dit recept ook gebruiken als basis en er dan mee variëren (ik maakte al een koolhydraatarme citroencake, maar rood fruit of chocola staan ook zeker nog op de planning). Ook ideaal om koolhydraatarme cupcakes mee te maken trouwens!Ingrediënten

 • 160 gram amandelmeel (ik gebruik altijd amandelmeel van Body & Fit)
 • 4 eieren
 • 100 gram monchou (of andere roomkaas)
 • 60 gram roomboter
 • Zoetstof (naar smaak)
 • 2 theelepels bakpoeder
 • Theelepel vanille-aroma
 • Snuf zout

Verder nodig:

 • Cakevorm (ik gebruik het liefst een siliconen bakvorm, het beslag is namelijk vrij plakkerig)
 • Oven

Bereiding koolhydraatarme cake

Verwarm de oven voor op 175 graden en zorg dat de monchou en boter zacht zijn (verwarm ze eventueel een halve minuut in de magnetron). Mix wat zoetstof (begin met 3-4 eetlepels) met de boter, monchou en vanille tot een glad mengsel en voeg vervolgens de eieren één voor één toe.

Meng in een apart schaaltje het amandelmeel met het bakpoeder en een snufje zout, en voeg dit vervolgens toe aan het beslag. Mix alles nog even tot er een glad beslag ontstaat en proef even wat je van de smaak vindt. Je kunt eventueel nog extra zoetstof en/of vanille toevoegen (let op: de zoetstof verliest wat zoetkracht bij het bakken, dus maak je beslag íets zoeter dan je zou willen). Giet het beslag in een bakvorm en bak ongeveer 35 minuutjes.

Laat de cake even afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveer hem zoals je wilt: met wat slagroom, mascarpone, rood fruit of gewoon zo!

Dit recept is de perfecte basis voor allerlei soorten cake of cupcakes. Wil je wel wat variëren? Hieronder deel ik een aantal van mijn favoriete koolhydraatarme cakes en cupcakes, die gebaseerd zijn op dit basisrecept:koolhydraatarme cakebootjes met mascarpone en aardbei

Lekker feestelijk: deze koolhydraatarme cakebootjes met mascarpone en aardbei. Ideaal om uit te delen trouwens!

koolhydraatarme citroencake

Heerlijk romig én fris: deze koolhydraatarme citroencake met topping.

Koolhydraatarme appel-kaneelcake met walnoten

Als variatie op dit recept maakte ik ook deze errrrg lekkere koolhydraatarme appel-kaneelcake. Een van mijn favoriete koolhydraatarme cakes in de herfst.

Koolhydraatarme speculaascupcakes - flowcarbfood.nl

Lekker in de sinterklaastijd: deze koolhydraatarme speculaascupcakes met mascarponetopping.

Koolhydraatarme pompoencake

Perfect voor de herfst: deze koolhydraatarme pompoencake met speculaaskruiden.

Koolhydraatarme citroencupcakes - flowcarbfood.nl

Ook leuk: deze zonnige koolhydraatarme citroencupcakes

Koolhydraatarme frambozen cupcakes - flowcarbfood.nl

Nog meer koolhydraatarme cupcakes! Deze koolhydraatarme cupcakes met frambozenvulling zijn super feestelijk!

Eet smakelijk! XPrint Friendly, PDF & Email

87 Comments

 1. Antonia huiting 31 maart 2017 / 15:40

  De cake lijkt me heerlijk maar ik heb crystal sweat extra in huis ,kanaal ook ? En hoeveel moet er dan in ? Bvd

 2. Antonia huiting 31 maart 2017 / 15:41

  Daar moest staan ,kan dat ook?

  • Floortje | Flowcarbfood 31 maart 2017 / 17:05

   Hoi Antonia! Dat kan zeker 🙂 Ik durf alleen niet te zeggen hoeveel je daarvan nodig hebt. Zou met een beetje beginnen en dan gewoon proeven wat je van de smaak vindt. Je kunt op het einde altijd nog wat meer toevoegen. Daarna nog wel even goed mixen. Liefs!

   • Antonia Huiting 31 maart 2017 / 17:28

    Bedankt voor de vlotte reactie ,ga het proberen

 3. W list 1 april 2017 / 15:27

  Erg lekker ja. Heb iets meer sukrin gebruikt en AH zuivelspread ipv monchou.

 4. Marie-jose 14 april 2017 / 10:26

  Welke zoetstof gebruik je Floortje. Bedankt voor je recept

  • Floortje | Flowcarbfood 14 april 2017 / 10:30

   Hoi Marie-Jose!

   Ik gebruik gewoon ‘tafelzoetstof’, zo’n bus met wit poeder die je kunt kopen bij de supermarkt (staat meestal bij de koffie/thee).

   Liefs, Floortje

   • Martha 8 juli 2018 / 16:03

    Ik gebruik eigenlijk altijd alleen Stevia vloeibaar. De cake is heerlijk, maar ik heb na het eten een wat vreemde “nasmaak”, en dan niet echt een smaak maar meer een gevoel in de mond. Ik ben niet allergisch voor amandelen, kan dit door de Stevia komen? Wel wat vage omschrijving, sorry!

    • Floortje | Flowcarbfood 8 juli 2018 / 16:15

     Hi Martha, ja dat komt zeker door de stevia. Heb ik zelf ook last van, dus stevia vermijd ik altijd

 5. Patries 1 juni 2017 / 09:36

  Hij staat nu in de oven ben benieuwd!

  • Floortje | Flowcarbfood 1 juni 2017 / 11:28

   Leuk Patries! Ik hoor graag wat je er van vindt:)

 6. Daniellr 24 juni 2017 / 20:15

  Hij is echt heerlijk, heb ongeveer 50 gram kristal sweet van Steviala gebruikt en de vanille was op maar zo ook erg lekker. Het valt me op dat hij lekker smeuïg is.

  • Floortje | Flowcarbfood 25 juni 2017 / 11:36

   Leuk om te horen Danielle! Eet snakelijk 😊

 7. Jacqueline 29 juli 2017 / 13:29

  Heel benieuwd. Ipv vanille aroma, amaretto aroma genomen. Bij het proeven van het beslag vond ik dat er een bijsmaak aan zat door de stevia zoetstof. Dat zou nog eens een uitkomst zijn: zoetstof die geen bijsmaak heeft!
  De cake bolt wel wat in de oven maar rijst niet tot de hoogte van de bakvorm.
  Als de smaal goed blijkt te zijn, is dat verder geen probleem.

  • Floortje | Flowcarbfood 27 augustus 2017 / 16:27

   Hoi Jacqueline! Hoe was de cake? Ben erg benieuwd! 🙂 Stevia vind ik ook niet zo lekker smaken. Zelf gebruik ik daarom altijd gewone tafelzoetstof (obv aspartaam) en vind dat die vrijwel geen nasmaak heeft!

   • Hanny 18 maart 2018 / 19:25

    Ik heb de cake gisteren gemaakt met 3 eetlepels stevia als zoetstof. Het was gewoon chemische cake geworden. Na een heel klein stukje proeven, de hele cake weggegooid. Zo’n vieze smaak heb ik zelden geproefd.

    • Floortje | Flowcarbfood 18 maart 2018 / 19:42

     Hoi Hanny! Wat jammer! Komt door de stevia.. heeft een hele chemische nasmaak. Zou de volgende keer andere zoetstof proberen 🙂

 8. Danielle 27 augustus 2017 / 17:01

  Steviala kun je gebruiken de kristal sweet die heeft geen nare bijsmaak.

 9. Amy 17 september 2017 / 09:23

  Kan je hem ook in plakken invriezen?

  • Floortje | Flowcarbfood 26 september 2017 / 13:50

   Hi Amy! Sorry voor mijn late reactie. Dat kan zeker 🙂 Misschien heb je het inmiddels al geprobeerd?

 10. Lous 24 oktober 2017 / 13:26

  Hoi Floortje, ik heb net je site ondekt en heb meteen de cake gemaakt. Staat nu in de oven. Ik ben zo benieuwd, want alles wat ik bak mislukt. Ik laat je weten of het me gelukt is.

  • Floortje | Flowcarbfood 24 oktober 2017 / 13:54

   Hi Lous! Leuk om te horen 🙂 De cake gaat vast lukken, ben erg benieuwd wat je er van vindt straks!

   • lous 24 oktober 2017 / 20:31

    Hoi Floortje, de cake is lekker maar veel te zoet. Volgende keer kan ik de helft minder Stevia gebruiken. Maar zeker voor herhaling vatbaar. Dank je wel!!

    • Floortje | Flowcarbfood 24 oktober 2017 / 20:40

     Hi Lous! Fijn dat de cake lekker is 🙂 Hoe zoet hij is, is inderdaad heel erg afhankelijk van de zoetstof die je gebruikt. Zelf ben ik niet zo’n fan van stevia (vanwege de nasmaak), dus ik gebruik altijd simpele (en goedkope) tafelzoetstof. Hopelijk smaakt ‘ie de volgende keer beter!

 11. Willeke Mali 28 oktober 2017 / 17:29

  Ik heb een vraag, kan ik inplaats van monchou ook roomkaas gebruiken.

  • Floortje | Flowcarbfood 29 oktober 2017 / 22:08

   Hoi Willeke! Monchou is ook roomkaas. Wat voor andere roomkaas zou je willen gebruiken? In principe moet het kunnen hoor, maar ik heb zelf gemerkt dat monchou echt de beste textuur heeft voor dit recept. Liefs!

 12. Lies 6 november 2017 / 17:24

  Hoi Floortje, je gebruikt simpele en goedkope zoetstof. Mag ik vragen welk merk. Er zit nogal wat verschil van khd in. Dank je wel.

  • Floortje | Flowcarbfood 6 november 2017 / 18:53

   Hi Lies! Ik gebruik de tafelzoetstof van het huismerk van Jumbo of Albert Heijn. Niet schrikken van het aantal koolhydraten: dat is per 100 gram. De zoetstof weegt bijna niks (de hele bus zoetstof weegt maar 75 gram) dus de hoeveelheid khd als je dit in je baksels gebruikt is bijna 0! Liefs 🙂

 13. Mathilde 23 november 2017 / 16:22

  Heerlijk, en heb je al een idee over de chocolade variant? Lijkt me ook super.
  Vier eetlepels cacao toevoegen, is dat genoeg? Heb er nu al kaneel en walnoten inzitten, dus kan bij mij niet meer….

  • Floortje | Flowcarbfood 23 november 2017 / 16:27

   Wat leuk om te horen Mathilde! Ik zou denk ik beginnen met zo’n 25 gram cacao en dan even proeven wat je van de smaak vindt. Meer toevoegen kan dan altijd nog! Kaneel en walnoten klinkt ook heerlijk. Geniet ervan!

    • Lizz 5 februari 2018 / 14:21

     Zelf gebruik ik vaak liever pure chocolade ivm de smeuïgheid. Misschien heb je iets aan deze tip, cacaopoeder maakt t vaak droog is mijn ervaring. De 74% chocolade vd hema vinden wij lekker en mag in ons kha dieet.

     • Floortje | Flowcarbfood 6 februari 2018 / 10:54

      Goeie tip, Lizz!

 14. Sophia 28 november 2017 / 11:33

  Ik heb er net 1 gemaakt en hij smaakt heerlijk ! Kun je mij vertellen hoeveel koolhydraten er ongeveer in een plakje zitten ? Ben bezig met powerslim dieet en daar moet je de koolhydraten tellen namelijk 😉
  Groetjes sophia

  • Floortje | Flowcarbfood 28 november 2017 / 16:31

   Hoi Sophia! Wat leuk om te horen 🙂 De cake bevat ongeveer 1 gram koolhydraten per plakje (afhankelijk van hoe dik je de plakken snijdt natuurlijk) en 16 gram voor de hele cake. Ik heb het zo berekend:
   150 gram amandelmeel = 7,5
   100 gram monchou = 2,5
   4 eieren = 2
   100 gram roomboter = 0
   Zoetstof = 4
   Liefs, Floortje

 15. Lorette 29 november 2017 / 16:22

  Hallo
  Vraagje
  Wat is monchou , aub

 16. Chantal 30 december 2017 / 20:28

  Na meerdere recepten te hebben geprobeerd is deze cake een absolute blijvertje. Zelf een citroencake ervan gemaakt. TOP

  • Floortje | Flowcarbfood 11 januari 2018 / 22:56

   Hoi Chantal! Ik had helemaal over je reactie heen gelezen, maar wat ontzettend leuk om dit te horen! Liefs, Floortje

 17. Margreet 15 januari 2018 / 16:54

  Hi Floortje,
  Bedankt voor het recept. De cake smaakt heerlijk alleen is hij niet echt ‘hoog’ geworden.
  Welke maat cakevorm gebruik jij? Misschien ligt het daar aan. Ik heb een siliconenvorm gebruikt van 25 cm.
  Misschien moet ik een dubbele hoeveelheid nemen/
  Groetjes!

  • Floortje | Flowcarbfood 15 januari 2018 / 16:56

   Hoi Margreet! Wat leuk om te horen. Ik moet zeggen dat de cake bij mij ook niet heel hoog wordt. Ik heb een vrij standaard cake vorm (weet zo even niet welke maat het is), maar je kunt de hoeveelheid sowieso verdubbelen voor een dikkere cake. Let er dan wel op dat je de cake waarschijnlijk ook langer moet bakken.
   Liefs, Floortje

 18. Jolanda 25 januari 2018 / 20:43

  Zou het graag willen maken maar, hoeveel cm is de bakblik

  • Floortje | Flowcarbfood 28 januari 2018 / 20:08

   Hoi Jolanda! Ik gebruik gewoon een standaard maat cakevorm (siliconen). Maar als ie wat groter of kleiner is maakt het niets uit. Veel bakplezier!

 19. Marieke 28 januari 2018 / 19:05

  Wow, wat een topcake zeg! Net gemaakt en heerlijk sponzig 🙂
  Ook top gevonden door een vriend met diabetes.
  Ik heb er wat citroenrasp doorgedaan en als zoetstof Sukrin gebruikt. (8 eetlepels)
  Sukrin is prijzig maar een uitstekende suikervervanger met 0 koolhydraten. Ziet er uit als suiker maar heeft een minder zoete smaak. Op Aspartaam heb ik het niet zo, dat doet rare dingen in het lichaam.
  Ik ga zeker wat variaties van deze cake proberen.
  Dank voor je recept!

  • Floortje | Flowcarbfood 28 januari 2018 / 20:07

   Hoi Marieke, wat ontzettend leuk om te horen! Dankjewel voor het compliment. Ik hoor het graag als je andere lekkere variaties maakt, veel bakplezier! Liefs

  • Lizz 5 februari 2018 / 20:07

   Ik gebruik sukrin:1 die is net zo zoet als suiker 😉

 20. Lizz 5 februari 2018 / 20:05

  Ik ben benieuwd. Cake staat nu in de oven. Heb er cocos en verkade kook chocolade 74% aan toegevoegd. Als zoetstof heb ik Sukrin:1 gebruikt. En ik denk dat ik hem straks met een beetje yoghurt eet, maakt het wat frisser.

  • Floortje | Flowcarbfood 6 februari 2018 / 10:53

   Lekker Lizz! Ben benieuwd wat je er van vindt 🙂

   • Lizz 6 februari 2018 / 11:00

    Hij is super lekker. Maar wel een beetje droog. Door de cocos denk Ik, maar de yoghurt erbij compenseert dat en maakt t frisser. Volgende keer de yoghurt er door denk ik. Bedankt voor t recept.

    • Floortje | Flowcarbfood 6 februari 2018 / 11:01

     Fijn Lizz! Kokos maakt baksels vaak droog inderdaad.. Misschien de volgende keer alleen wat kokos eroverheen strooien? Of wat extra roomkaas (of yoghurt) toevoegen als je toch kokos door het beslag doet 🙂

     • Lizz 6 februari 2018 / 11:33

      Thnx lijkt me inderdaad beter. Extra roomkaas klinkt beter dan yoghurt. Maak vast nog een keer een andere variatie erop. Dan post ik hem weer ff 😉👍 het recept is in ieder geval goedgekeurd😄

 21. Fenette 9 februari 2018 / 16:53

  Hoe komt het dat johw cake zo mooi (goud)geel is, de minne wordt altijd zo grouw/zandkleur…

  • Floortje | Flowcarbfood 9 februari 2018 / 19:57

   Hoi Fenette! Gebruik je precies dezelfde ingrediënten in dezelfde verhouding? En anders… Als’ie maar lekker is, toch 🙂

 22. Fenette 9 februari 2018 / 16:55

  Kun je in plaats van amandelmeel ook kokosmeel gebruiken? En zo ja, in welke verhouding?

  • Floortje | Flowcarbfood 9 februari 2018 / 19:58

   Hoi Fenette! Daar wordt de cake (naar mijn mening) wel echt minder lekker door. Als je toch graag wilt, zou je eenderde van het gewicht van het amandelmeel kunnen gebruiken.

 23. Mayo 3 maart 2018 / 11:57

  echt een lekkere cake! Meeste met amendelmeel worden erg amandelachtig maar deze is heerlijk neutraal!
  Wel 1 ei minder gebruikt ( had maat L) en was perfect

  • Floortje | Flowcarbfood 5 maart 2018 / 11:56

   Hi Mayo,

   Wat fijn om te horen! Geniet ervan 🙂

 24. Janny Kalsbeek 6 maart 2018 / 19:46

  Ik heb de cake in mijn heteluchtov3n gebakken,daarvoor was de temperatuur wat te hoog zeker,hij moest er na 30 minuten nodig uit en was wat droog en dikke korst,wel lekker hoor.🙄

  • Floortje | Flowcarbfood 6 maart 2018 / 21:25

   Hi Janny! Leuk dat je de cake gebakken hebt! Ik heb dit nog niet eerder gehoord, maar het kan natuurlijk per oven wat verschillen. Beetje experimenteren met de temperatuur de volgende keer! 🙂

 25. Centientje 13 april 2018 / 16:50

  Bedankt voor dit geweldige recept. Toen ik het tegenkwam vandaag ben ik het direct gaan maken. Aangezien ik alleen tafelzoetstof in huis heb, gebruikte ik 2 kleine, fijngeprakte rijpe bananen als vervanger en een afgestreken theelepeltje zuivere vanilliepoeder. En verder heb ik door het beslag een eetlepel limoensap gedaan. Als topping neem ik mascarpone losgeroerd met limoensap. Zálig.

  • Floortje | Flowcarbfood 13 april 2018 / 20:03

   Wat ontzettend leuk om te horen! Geniet er van!! Tafelzoetstof kan trouwens prima, gebruik ik meestal ook 🙂

 26. Jannie 4 mei 2018 / 08:52

  Ik heb geen keltisch zout in huis kan je ook gewone zout gebruiken

  • Floortje | Flowcarbfood 4 mei 2018 / 12:22

   Hoi Jannie! Ja hoor, zelf gebruik ik ook normaal zout.

 27. Karin 18 juni 2018 / 22:12

  Lijkt mij heel lekker, vraagje: hoeveel koolhydraten per plakje?

  • Floortje | Flowcarbfood 19 juni 2018 / 09:46

   Hi Karin! Wat leuk om te horen 🙂 De cake bevat ongeveer 1 gram koolhydraten per plakje (afhankelijk van hoe dik je de plakken snijdt natuurlijk) en 16 gram voor de hele cake. Ik heb het zo berekend:
   150 gram amandelmeel = 7,5
   100 gram monchou = 2,5
   4 eieren = 2
   100 gram roomboter = 0
   Zoetstof = 4
   Liefs, Floortje

  • Floortje | Flowcarbfood 30 juni 2018 / 08:23

   Leuk om te horen Desito! 🙂

 28. Tessa 8 juli 2018 / 09:06

  Hallo. Ik wil hem binnenkort gaan maken, maar ik woon alleen. Kan ik de cake ook plak voor plak invriezen?

  • Floortje | Flowcarbfood 8 juli 2018 / 11:23

   Hi Tessa, wat leuk dat je de cake gaat maken! Plakken invriezen kan zeker, doe ik zelf ook vaak 🙂

 29. Marinda 16 augustus 2018 / 15:39

  Hai Floortje,

  Wat een fijn recept!

  Al tijden gezocht naar iets lekkers in cakevariant zonder suiker! Mijn kids hebben hem ook goedgekeurd, en deze 2 zijn kritisch dus ik ben blij!

  Had hem eerst al als cake gemaakt & nu cupcakes deze zijn ook verrukkelijk!

  Ik gebruik als suikervervanger 40 gram steviala ery bronze en heb vanille essence gebruikt wat ook suikervrij is.

  Als topping kun je bv ook wat roomkaas met suikervrije jam gebruiken.

  Erg lekker! Bedankt voor het recept!

  • Floortje | Flowcarbfood 16 augustus 2018 / 15:41

   Hi Marinda,
   Wat ontzettend leuk om te horen! En goed idee die roomkaas met jam, ga ik onthouden 🙂
   Geniet van de cake!

 30. Marinda 16 augustus 2018 / 15:44

  Bedankt voor je reactie,

  Leuk! Gaan we zeker doen 😉👍

 31. Thirza 22 augustus 2018 / 14:57

  Hoi! ik heb de cake nu in de oven zitten. Ik las hier ook dat je hem in kan vriezen, hoe doe je dit het beste ? Ik ben bang dat als ik het laat ontdooien dat het zo nat en soppig eruit komt, of doe je hem gelijk uit de vriezer even in de oven? Bedankt in ieder geval voor dit recept!

  • Floortje | Flowcarbfood 22 augustus 2018 / 15:40

   Hi Thirza, wat leuk dat je de cake gebakken hebt! Ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂 Je kunt de cake het beste in losse plakken invriezen (als ‘ie is afgekoeld) en als je hem wilt eten even buiten de koelkast laten ontdooien of eventueel kort in de oven of magnetron doen. Bij mij blijft de textuur dan nog steeds goed! Geniet ervan!

 32. Janneke 25 augustus 2018 / 17:44

  Hoi,
  Net deze cake gemaakt. Ik heb zoetstof obv sucralose gebruikt, dat heeft geen rare bijsmaak. Heb er ook npg plakjes appel in gedaan en kaneel door het beslag.
  Het is superlekker geworden. Wat een verademing dat ik eindelijk eens wat verantwoords kan snoepen. Ik ben best een zoetekauw en dan is koolhydraatarm eten echt een uitdaging.
  Deze cake is een blijvertje!

 33. Christel 28 augustus 2018 / 19:24

  Kan je de roomkaas ook vervangen door Griekse yoghurt?

  • Floortje | Flowcarbfood 29 augustus 2018 / 08:12

   Hi Christel! Ik denk het wel, maar dit kan de smaak en textuur wel wat veranderen. Veel bakplezier!

 34. Freddie 3 september 2018 / 11:22

  Dag Floortje,
  Ik eet nu 8 weken koolhydraatarm en het gaat goed dat ik van de insuline af ben.
  Daarbij komt ook dat ik afval nu met 6 kilo waar de suiker verpleegkundig heel blij van wordt,ik natuurlijk ook.
  I?k wil proberen om wel smaakvol te blijven eten ook wat ik een ander voorzet en aangezien ik graag bak ?
  Nu mijn vraag over het Basisrecept Cake waar ik alles gedaan heb volgens het recept de cake viel wel wat laag uit.
  Dit schijnt normaal bij deze koolhydraatarm recept te horen? en hij was wat droog als wat misschien door een toevoeging van….? opgelost kan worden verder was die prachtig van kleur en structuur.
  Verder ga ik natuurlijk gewoon verder en probeer zoveel mogelijk uit.
  Groet Freddie.

  • Floortje | Flowcarbfood 3 september 2018 / 11:38

   Hoi Freddie! Wow, wat ontzettend goed zeg!! En leuk dat je de cake gebakken hebt. Vaak is’ie inderdaad wat lager dan ‘normale’ cake, dit meel rijst nu eenmaal niet zo goed. Droog hoort de cake echter niet te zijn.. heb je hem afgedekt bewaard? Misschien de volgende keer net iets korter bakken? Ik wens je nog veel bakplezier!!

 35. Freddie 3 september 2018 / 12:01

  Dag Floortje,
  Ik heb een vraag,ik eet sinds kort koolhydraatarm en het gaat zo goed dat ik van de insuline af ben.
  Daarbij komt ook dat ik afval met 6 kilo waar de suiker verpleegkundig heel blij van wordt , ik natuurlijk ook.
  Nu de vraag over Basisrecept Cake die bij mij wat aan de lage kant bleef maar ik begreep dat bij dit recept wel normaal is of je moet het dubbele aan ingrediënten gebruiken.
  De cake viel wat droog uit maar als ik weet hoe ik dit opgelos met een toevoeging aan het recept dan ben ik geholpen.
  De kleur en textuur was goed.
  Groet Freddie.

 36. Penny 7 september 2018 / 08:49

  Hoi Floortje, dit ga ik zeker eens proberen! Een vraagje: bij de ingrediënten staat 2 theelepels bakpoeder, maar bij de beschrijving gebruik je maar 1 theelepel? Groetjes. Penny

  • Floortje | Flowcarbfood 7 september 2018 / 14:10

   Leuk Penny! Oeps, foutje. Dat moet inderdaad 2 zijn, haha. Ik heb het aangepast in het recept. Dankjewel voor je oplettendheid!

   • Penny 7 september 2018 / 14:34

    Top! Bedankt 😉

 37. Hilde 11 november 2018 / 17:13

  Hai Floor, ik heb de cake gemaakt en het is inderdaad erg lekker! Ik had iets meer zoetstof ( ik gebruik sucralose vloeibaar) kunnen gebruiken maar ik heb als topping blauwe bosbessen gebruikt, dan is het wat zoeter 🤗

  • Floortje | Flowcarbfood 11 november 2018 / 17:28

   Hi Hilde! Wat leuk om te horen. Heerlijk inderdaad met blauwe bessen. Moet ik zelf ook gauw weer eens proberen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *