Koolhydraatarme cupcakes met frambozenvulling

Koolhydraatarme frambozen cupcakes - flowcarbfood.nl

Het is weekend! En dat betekent: tijd om lekkere dingen te bakken! Laatst maakte ik heerlijke koolhydraatarme citroencupcakes en die bevielen zo goed, dat het me wel een goed idee leek om hier wat variaties op te maken. Aangezien ik nog een doosje frambozen in de vriezer had, was de keuze snel gemaakt. En jup, deze koolhydraatarme cupcakes met frambozenvulling én topping zijn óók heerlijk. Gaan jullie ze proberen dit weekend?

Ingrediënten (6 cupcakes)

 • 50 gram amandelmeel (ik gebruik amandelmeel van Body & Fit)
 • 35 gram roomboter
 • 55 gram monchou
 • 2 eieren
 • 12 frambozen (ik gebruikte die uit de diepvries)
 • zoetstof
 • halve theelepel bakpoeder
 • halve theelepel vanille-aroma
 • snufje zout
 • slagroom of mascarpone voor de topping

Bereiding

Zorg dat de monchou en boter op kamertemperatuur zijn zodat je ze straks makkelijk kan mixen. Je kunt ze eventueel ook een half minuutje verwarmen in de magnetron. Verwarm nu de oven op 175 graden. Mix de boter en monchou met 3 eetlepels zoetstof en het vanille-aroma tot een glad mengsel en voeg hierna de eieren één voor één toe. Meng het amandelmeel in een aparte kom met het bakpoeder en een snufje zout en voeg dit toe aan het beslag. Mix het geheel nog even goed tot een glad beslag en proef wat je van de smaak vindt. Vind je het beslag niet zoet genoeg? Voeg dan nog wat extra zoetstof toe. Het is sowieso goed om het beslag íets zoeter te maken dan je zou willen, want de zoetstof verliest wat zoetkracht bij het bakken.


Giet het beslag nu in cupcakevormpjes (ik zette papieren vormpjes in siliconen vormpjes voor de stevigheid) en duw in iedere cupcake een (bevroren) framboos. Bak de cakejes zo’n 30-35 minuten en laat ze daarna even afkoelen. Maak af met wat slagroom en/of gezoete mascarpone en een framboos bovenop en voilà: je prachtige koolhydraatarme frambozen cakejes zijn klaar om te serveren.

Deze cakejes zijn trouwens gebaseerd op mijn basisrecept voor koolhydraatarme cake:

Koolhydraatarme cake - flowcarbfood.nl

 

Hou je toch meer van cupcakes? Dan vind je deze feestelijke koolhydraatarme citroencupcakes vast ook erg lekker:

Koolhydraatarme citroencupcakes - flowcarbfood.nl

Eet smakelijk!Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

 1. Srina de Klerck 21 februari 2018 / 11:21

  Ik heb een vraagje,..welke soort zoetstof moet je gebruiken voor dit recept?

  • Floortje | Flowcarbfood 21 februari 2018 / 11:23

   Hi Srina!
   Zelf gebruik ik altijd tafelzoetstof (Sucralose) van het eigen merk van de AH of Jumbo. Andere zoetstof kan ook, maar dan moet je de hoeveelheid misschien aanpassen.

 2. Christel 1 september 2018 / 22:47

  Hey, ik heb ze vandaag gemaakt, de smaak is heel lekker echt waar. Ik heb de roomkaas van Aldi ervoor gebruikt. Ze zagen er in de oven zo mooi uit maar….. als ze er een tijdje uit stonden waren ze helemaal ingezakt ☹️ Wat zou hier de reden van zijn, is dit bij u ook ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *