Over Floortje

Hoi, ik ben Floortje en ik ben gék op eten en koken. En dan het liefst koolhydraatarm.

Floortje - Flowcarbfood

Waarom koolhydraatarm?

Een jaar na mijn studietijd in Spanje waren de Spaanse tapas, vino en sangria nog steeds als extra kilo’s op mijn billen te vinden. Ik had slechte eetgewoontes ontwikkeld en voelde me onzeker, futloos en was constant bezig met eten. Dat eerste jaar zag ik door de bomen het bos niet meer: moest ik nou minder calorieën gaan eten, vet uit m’n voeding verbannen of heel veel gaan sporten? Na wat halve pogingen was het tijd voor echte verandering.

Mijn mama is diëtist, wat soms handig (want gratis advies), maar soms ook lastig (want information overload) is. Uiteindelijk was zij toch degene (hebben ze dan toch altijd gelijk?) die me inspireerde om koolhydraatarm te gaan eten. Even een hele omslag: niet meer iedere dag die vertrouwde bruine boterham of m’n favoriete couscoussalade. Mijn idee van ‘gezond eten’ moest even bijgesteld worden. Maar, binnen twee weken was ik om! Ik had meer energie, was al 2 kilo afgevallen, had meer foodinspiration dan ooit én geen hongergevoel meer.

Nu, een al een paar jaar later, ben ik tevreden over mijn gewicht. Toch eet ik nog steeds koolhydraatarm, al ben ik nu minder strikt dan de eerste maanden. Ik zie het niet meer als dieet, maar als nieuwe leefstijl: het eten gaat nooit vervelen, ik heb nooit meer ‘after dinner-dips’ en ohja, het helpt bij het behouden (of krijgen) van die geliefde summerbody. In m’n vrije tijd zoek, maak en probeer ik veel nieuwe koolhydraatarme recepten. Ik werk fulltime, dus mijn recepten zijn vooral niet te moeilijk. Gewoon lekker en makkelijk gezond eten dus.

Enjoy! X

 

Print Friendly, PDF & Email