Koolhydraatarm toetje: mascarpone-mousse met frambozen en pistache

Dit feestelijke koolhydraatarme toetje van mascarpone, slagroom, frambozen en pistache staat hier vaak op het menu als afsluiter van een etentje. En niet voor niks: het is niet alleen super lekker, maar ook méga simpel. Het recept vind je hieronder:

Ingrediënten (2 porties)

  • 250 ml slagroom
  • 125 gr mascarpone
  • 125 gr bevroren frambozen
  • 20 gr pistachenoten
  • Zoetstof naar smaak

Bereiding

Haal de frambozen uit de vriezer. Laat ze ontdooien op het aanrecht of zet ze eventueel even in de magnetron. Ze hoeven niet volledig ontdooid te zijn, maar het is wel lekker als er wat sap vrijkomt. Breng op smaak met wat zoetstof.

Klop vervolgens de slagroom stijf. Klop of roer de mascarpone er voorzichtig doorheen totdat er een gladde, stevige mousse ontstaat. Breng op smaak met wat zoetstof.

Maak de glaasjes op met een laagje mousse, frambozen, mousse en frambozen. Hiervoor kun je een spuitzak, maar je kunt ook prima een plastic zakje gebruiken waar je een hoekje vanaf knipt.

Maak af met wat verkruimelde pistache.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *