Simpel, snel en suikervrij pompoen-ijs met pecannoten

gezond suikervrij pompoen-ijs

Volgens mij heb ik hét ultieme herfsttoetje ontdekt: suikervrij pompoen-ijs! Eerder maakte ik al gezond avocado-ijs en frambozen-ijs, en nu ontdekte ik dat je van pompoen óok heerlijk gezondm koolhydraatarm  ijs kunt maken. Het ijs is koud (duh), maar de smaken zijn heerlijk warm. Ideaal voor een avondje op de bank terwijl het buiten regent 😉 En ohja: super simpel en snel! Er komt geen ijsmaker of ander ingewikkeld apparatuur aan te pas.Ingrediënten (2 porties)

  • 250 gram bevroren pompoenblokjes
  • 2 eetlepels roomkaas of crème fraiche
  • 2 eetlepels Suikervrije karamelsiroop (bijvoorbeeld van Body & Fit). Als je dit niet in huis hebt, kun je ook zoetstof gebruiken. Hierdoor wordt de smaak wel iets anders.
  • Speculaaskruiden
  • (Gezouten) pecannoten

Verder nodig:

  • Keukenmachine of blender

Bereiding suikervrij pompoen-ijs

Haal de pompoenblokjes 5 tot 10 minuten voordat je het ijs gaat maken uit de vriezer, zodat ze ietsjes zachter worden. Doe de pompoenblokjes in een keukenmachine of blender, en maal de bevroren blokjes fijn.

Voeg vervolgens een eetlepel roomkaas of crème fraiche, een eetlepel karamelsiroop en wat speculaaskruiden toe en mix tot een (bijna) gladde massa. Voeg vervolgens de rest van de roomkaas (of crème fraiche) en karamelsiroop toe, en mix het geheel totdat er glad ijs ontstaat. Proef wat je van de smaak vindt, en voeg eventueel nog wat extra speculaaskruiden of karamelsiroop toe.

Verdeel het ijs over 2 bakjes en maak af met wat pecannoten. Ik vind gezouten pecannoten hier erg lekker bij als tegenhanger van het zoete ijs, maar ongezouten kunnen ook!

Dit pompoen-ijs is heerlijk als toetje na een herfstige maaltijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van stoofvlees met geroosterde pompoen? Maar ook als tussendoortje of snack doet dit pompoen-ijs het goed. Film aan, kop thee erbij, kaarsjes aan…

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *