Koolhydraatarm, suikervrij avocado ijs

suikervrij avocado-ijs

Ik heb het allerlekkerste en romigste suikervrije ijs ooit gemaakt! Van avocado. Klinkt misschien vreemd, maar geloof mij: dit wordt je nieuwe favoriet! En het fijne is dit avocado ijs staat binnen vijf minuten op tafel en je hebt niets anders nodig dan bevroren avocado, crème fraiche, een beetje zoetstof en een blender of keukenmachine. Daarna kun je meteen genieten: het ijs hoeft niet eerst nog in de vriezer of in een ijsmachine of wat dan ook te doen. Hoe fijn?!Mensen die vaker recepten van mij maken, weten het vast al: ik ben gék op avocado! Gevulde avocado met wasabi-tonijnsalade, avocado-mousse, avocadosalade met tempeh, zalmtagliatelle met avocadogevulde avocado met kip en frisse salade, pasta met avocado, wraps met avocado, kip met avocado….. Ik kan nog wel even doorgaan, maar je snapt m’n punt waarschijnlijk: ik ben avocado-fan! Maar, vrijwel altijd gebruik ik avocado in hartige gerechten. Laatst zag ik dat iemand een avocadotaart maakte, en dat bracht me op het idee om avocado eens in iets zoets te verwerken. Nou, dat pakte goed uit dus! Avocado ijs is absoluut m’n nieuwe favoriet. Ik snap oprecht niet dat ijssalons dit nog niet verkopen: super romig, zacht én mega gezond (hallo goede vetten!).

Ingrediënten (2 schaaltjes)

  • Doosje bevroren avocadoblokjes (250 gram). Ik vond dit in het vriesvak van de AH, maar mochten ze dit nu niet hebben, kun je van te voren eventueel ook zelf blokjes avocado invriezen.
  • Minimaal 2 flinke eetlepels crème fraiche
  • Zoetstof (zoveel als je lekker vindt)
  • Halve theelepel vanille-aroma
  • Snuf zout
  • Optioneel: suikervrije chocola als topping (Body & Fit)

Verder nodig

  • Blender of keukenmachine

Bereiding suikervrij avocado ijs

Haal de bevroren avocadoblokjes 10-15 minuten van tevoren uit de vriezer, dan gaat het mixen straks een stuk makkelijker.

Doe de avocadoblokjes vervolgens in je blender of keukenmachine, en mix ongeveer een minuut minuut op een hoge stand. Als het goed is, worden de blokjes nu steeds kleiner.

Voeg vervolgens de crème fraiche toe (begin met 2 eetlepels, later kun je eventueel nog meer toevoegen) en mix totdat er een glad mengsel begint te ontstaan. Voeg dan het vanille-aroma, snufje zout en zoetstof toe. Ik begon met 1 eetlepel zoetstof, straks kun je proeven en eventueel nog extra toevoegen.

Mix het geheel nog even totdat alles goed gemengd is en het ijs glad is (maar nog wel stevig). Proef wat je van de smaak vindt, en voeg eventueel nog wat extra zoetstof en/of vanille-aroma toe. Als je het lekker vindt, kun je ook nog wat extra crème fraiche toevoegen. Mix nog even kort en schep het ijs in twee bakjes. Maak het ijs eventueel af met wat suikervrije chocola, of serveer het zo.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *