Gevulde avocado met wasabi-tonijnsalade

Gevulde avocado met wasabi-tonijnsalade

Laatst maakte ik al gevulde avocado’s met gemarineerde kip en dat beviel zo goed, dat ik nog een keer gevulde avocado maakte. Deze keer met een romige tonijnsalade met sojasaus, komkommer en edamame boontjes. Top combi! Dit recept is voor 2 gevulde avocado-helften, dat is genoeg voor 2 voorgerechten, of voor één lunch- of avondmaaltijd. En fijn met dit warme weer: er komt geen oven of fornuis aan te pas en je bent zó klaar!
Ingrediënten

  • 1 avocado (je gebruikt maar van één helft het vruchtvlees, de rest kun je bewaren)
  • Blikje tonijn (in olie)
  • 100 gram edamameboontjes (ook wel sojaboontjes genoemd, je vindt ze in de supermarkt in de groente-koeling)
  • 50 – 100 gram komkommer
  • 1 – 2 eetlepel(s) mayonaise
  • Wasabi
  • Sojasaus

Bereiding gevulde avocado

Snijd de komkommer in kleine blokjes en doe deze met de sojaboontjes in een grote kom. Laat de tonijn uitlekken en doe deze er ook bij.

Halveer vervolgens de avocado (in de lengte) en schep het vruchtvlees er uit. Snijd de helft in kleine blokjes en bewaar de andere helft (bijvoorbeeld voor de lunch morgen). Bewaar ook de schillen en maak ze eventueel schoon, daar gaat de vulling straks in.

Schep de avocadoblokjes bij de komkommer, sojaboontjes en tonijn en voeg hier 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel wasabi en 1 theelepel sojasaus aan toe.

Roer alles goed door en proef wat je van de smaak vindt. Eventueel kun je nog wat extra mayonaise, sojasaus en/of wasabi toevoegen.

Tevreden? Dan kun je de avocado’s vullen! Waarschijnlijk past niet alle vulling er in, maar dat geeft niets. Dit kun je er apart bij serveren.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  1. Cheapcustomessays 1 juni 2018 / 09:38

    Dank u, dank u ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *