Gevulde avocado met gemarineerde kip en frisse salade

gevulde avocados

Ik vind avocado echt top: het is lekker, past eigenlijk overal wel bij en het zit ook nog eens vol met gezonde vetten. Eerder maakte ik al eens gevulde avocado met avocadomousse en gerookte zalm, vandaag vulde ik een avocado met een frisse salade met gemarineerde kip. Lekker als voorgerecht, maar ook zeker als lunch of avondmaaltijd.
Je zult merken dat je bij dit recept, in tegenstelling tot mijn andere recepten, wat kip en groenten overhoudt. Dat komt omdat ik dit recept vaak serveer als voorgerecht, vóór verse rijstpapier rolletjes. Bij de rijstpapier rolletjes maak ik vervolgens de overgebleven groenten op. Dat kan ik je zeker aanraden: top combi! Geen zin in rijstpapier rolletjes (kan bijna niet, maar oké), dan kun je de rest natuurlijk ook bewaren voor de lunch de volgende dag. Of je maakt een extra grote portie 🙂

*Dit recept is voor 2 gevulde avocado-helften. Dat is genoeg voor 2 voorgerechten, of voor één lunch- of avondmaaltijd. 

Ingrediënten (voorgerecht voor 2 personen of lunch/avondeten voor 1 persoon)

 • 1 avocado (je gebruikt maar van één helft het vruchtvlees, de rest kun je bewaren)
 • Halve paprika
 • 1/4 komkommer
 • 1 tomaat
 • Halve rode ui
 • 75 gram kip*
 • Limoensap
 • Knoflookzout
 • Teentje knoflook
 • (Chili)peper
 • Eventueel wat verse spinazie voor erbij
 • Ketjap, suikervrije chilisaus (Body & Fit), sojasaus en sambal
 • Wok- of zonnebloemolie
 • Eventueel wat mayonaise

*Ik gebruikte een kipfilet van 200 gram en bewaarde de rest voor verse rijstpapierrolletjes de volgende dag. Bereiding gevulde avocado

Snijd de kipfilet (let op: ik marineerde dus een kipfilet van 200 gram, de rest bewaarde ik voor verse rijstpapierrolletjes de volgende dag) in dunne reepjes en doe de kipreepjes in een schaaltje. Schenk hier 1 eetlepel ketjap, een halve eetlepel sojasaus, 1 eetlepel (suikervrije) chilisaus, 1 eetlepel olie en een theelepel sambal overheen en voeg ook het geperste teentje knoflook toe. Roer alles goed door elkaar en dek het schaaltje af met vershoud- of alumiumfolie. Ik liet de kip nu ongeveer een uur marineren, maar als je hier geen tijd voor hebt is 10 minuten ook voldoende.

Ondertussen kun je alvast de paprika, komkommer, tomaat en rode ui in kleine blokjes snijden. Doe ze vervolgens in een grote kom.

Halveer de avocado (in de lengte) en schep het vruchtvlees er uit. Snijd de helft in kleine blokjes en bewaar de andere helft (bijvoorbeeld voor de lunch morgen). Bewaar ook de schil, daar gaat de vulling straks in. Schep de avocadoblokjes bij de andere groenten en voeg wat peper, limoensap en knoflookzout naar smaak toe.

Zet de groenten even aan de kant en bak vervolgens de kipreepjes gaar in een klein laagje wok- of olijfolie. Snijd ze vervolgens in blokjes en meng door de groenten. Proef even wat je van het geheel vindt en voeg eventueel nog wat peper, zout, mayonaise en/of limoensap toe. Tevreden? Verdeel de salade dan over de twee halve avocado’s.

Eet smakelijk! XPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *