Koolhydraatarme avocadomousse met gerookte zalmsnippers

Koolhydraatarme avocadomousse met gerookte zalmsnippers - flowcarbfood.nl

Zoek je nog een voorgerecht voor je (koolhydraatarme) kerstdiner? Dan kan ik je deze koolhydraatarme avocadomousse met zalm zéker aanraden. Dit koolhydraatarme voorgerecht is niet alleen heerlijk en feestelijk, het is ook nog eens ontzettend makkelijk. Het staat letterlijk binnen twee minuten op tafel! Ideaal als je gasten hebt en niet te lang in de keuken wilt staan, maar wél iets moois op tafel wilt zetten. Zelf vind ik het leuk om de mousse in de avocadoschil te serveren (best een grappig detail, toch?), maar je kunt de avocadomousse natuurlijk ook opdienen in een mooi schaaltje.
Ingrediënten (2 personen)

  • 1 avocado
  • 1 eetlepel mascarpone of andere roomkaas
  • 50 gram gerookte zalmsnippers
  • Limoensap (mag gewoon uit een flesje)
  • Dille (uit een potje), peper en zout

Verder nodig:

  • Keukenmachine, blender of mixer

Bereiding koolhydraatarme avocadomousse

Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de keukenmachine of blender. Voeg de roomkaas, een theelepel limoensap en wat peper, zout en dille toe. Mix of blend het geheel ongeveer een halve minuut en proef wat je van de smaak vindt. Voeg eventueel nog wat extra limoensap, peper, zout en/of dille toe, maar let op dat je de mousse niet te zout maakt. De gerookte zalm is namelijk ook al vrij zout.

Schep de mousse in de twee halve schillen en maak af met gerookte zalmsnippers en wat dille. Heb je nog zalm over? Serveer deze er dan apart bij.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *