Mijn koolhydraatarme kookboek is er!

Omslag kookboek Elke dag Koolhydraatarm

Hallo lieve lezers! Allereerst wil ik jullie een prachtig en gezond 2022 wensen! Waarin al jullie wensen en dromen mogen uitkomen. Het afgelopen jaar is het behoorlijk rustig geweest op flowcarbfood.nl, maar met een goede reden: ik heb heel hard gewerkt aan mijn eerste kookboek. En ja hoor: hij is er! Hiermee komt mijn grootste droom uit. Ik kan niet wachten om het met jullie te delen.

Koolhydraatarme recepten en weekmenu’s

In het kookboek Elke dag Koolhydraatarm vind je een heleboel (nieuwe!) koolhydraatarme recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor. Allemaal lekker, makkelijk én snel. Ennnn, om gezond eten nog makkelijker te maken… 5 volledige weekmenu’s inclusief boodschappenlijsten!

Van koolhydraatarm dieet naar leefstijl

Zoals veel van jullie al weten, begon ik ruim 7 jaar geleden met een koolhydraatarme leefstijl. In eerste instantie om een paar kilo te verliezen, nu vooral om op gewicht te blijven en belangrijker nog: lekker in mijn vel te zitten. Hoewel koolhydraatarm eten nu ontzettend populair is, waren er toen ik startte online nog maar weinig lekkere (en makkelijke) recepten te vinden. Daarom besloot ik zelf te gaan experimenteren en ontdekte ik dat ik het fantastisch vond om recepten te bedenken.

Van website naar koolhydraatarm kookboek

Deze recepten begon ik na een tijdje hier te verzamelen. Wat begon als hobby-projectje, groeide uit tot een populaire website met recepten, maar ook weekmenu’s en blogs. Ontzettend leuk om mijn passie met zoveel mensen (ruim 20.000 per maand) te kunnen delen!

Steeds vaker kreeg ik de vraag of ik ook een kookboek had, of anders misschien een kookboek kon aanraden. Een eigen kookboek had ik nog niet, en ik merkte dat de kookboeken die er al wel waren, niet aansloten op mijn wensen.

Gewoon gezond, voor elke dag

Zo ontstond dit kookboek: een boek vol met koolhydraatarme recepten die ik zelf het liefst eet. Voor ontbijt, lunch, diner én tussendoor. De recepten zijn niet alleen lekker en gezond, maar ook makkelijk en snel. Je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn om lekkere gezonde gerechten op tafel te zetten. Iedereen kan de recepten uit dit boek maken. Beloofd! En, heel belangrijk: je hebt er geen gekke of dure ingrediënten of tools voor nodig. ‘Gewoon lekker en gezond’ dus.

Koolhydraatarme weekmenu’s

Om gezond eten nog makkelijker te maken, heb ik achterin het boek ook 5 volledige weekmenu’s inclusief boodschappenlijst toegevoegd. Handig voor weken waarin je weinig tijd of inspiratie hebt, of voor als je gewoon even wat extra hulp kunt gebruiken.

Groenten in de hoofdrol en ook geschikt voor vegetariërs

Groenten zijn de basis voor de lunch- en dinerrecepten. De gerechten zijn daarom geschikt voor het hele gezin, ook voor wie niet koolhydraatarm eet. Daarnaast zijn alle recepten geschikt voor vegetariërs. De meeste recepten zijn al vegetarisch, bij sommige wordt een vegetarische optie beschreven.

Omslag kookboek Elke dag Koolhydraatarm, elkedagkoolhydraatarm.nl

Aanbeveling door een diëtist: “De recepten zijn met zorg voor je ontwikkeld. Dat zie je én dat proef je. Een heerlijk boek!”

Mariëlle Caron, diëtist: “Uit ervaring in mijn praktijk weet ik hoe lastig het kan zijn om het eten van minder koolhydraten echt in te passen in je dagelijks leven. Je hebt behoefte aan informatie, makkelijke recepten en tips. En dat is precies wat Floortje je geeft met dit boek! De recepten zijn niet alleen lekker, duidelijk beschreven en makkelijk te maken, maar ze bestaan ook uit ingrediënten die je kent en die goed verkrijgbaar zijn. De gerechten leveren je dagelijks een flinke portie groente. Daarmee zijn ze geschikt voor het hele gezin! Ook voor wie niet minder koolhydraten hoeft te eten. Naast de recepten krijg je ook nog eens volledige weekmenu’s met complete boodschappenlijstjes. Makkelijker kan ze het je niet maken!

Bestel Elke dag Koolhydraatarm

Het boek is te koop als softcover (€19,95) en als e-book (€12,95) via elkedagkoolhydraatarm.nl én via bol.com afvallenmetbregje.nl.

Liefs, Floortje

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  1. Mariëlle Caron 7 januari 2022 / 13:46

    Leuke mail!
    Goede aanbieding. ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *