Ik ben gek op salades, maar in de herfst en winter heb ik vaak geen zin in een koud gerecht ’s avonds. Deze spinaziesalade met geroosterde pompoen is dan een perfect compromis! Warme pompoen, frisse spinazie, zachte en romige geitenkaas en lekker crunchy pecannoten: top combi!
Ingrediënten (2 personen)
- 1 (fles)pompoen (of een halve, afhankelijk van de grootte en wat je zelf lekker vindt)
- Zak verse spinazie
- 100 – 125 gram zachte geitenkaas
- 2 handjes pecannoten
- Tijm, rozemarijn, peper en zout
- Olijfolie
- Balsamico-crème
- Optioneel: 150 gram (vega) kipblokjes (zonder is de salade ook erg lekker, maar ik had ze nog in de koelkast liggen)
Bereiding spinaziesalade met geroosterde pompoen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de pompoen en halveer deze in de lengte. Snijd de pompoen in repen en/of blokjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de pompoen met olijfolie en strooi er wat zout, peper, tijm en rozemarijn overheen. Hussel even goed door en rooster de pompoen zo’n 20 minuten in de oven.
Voeg je (vega) kipblokjes aan je salade toe? Bak die dan ondertussen gaar in wat olijfolie, met eventueel wat extra (kip)kruiden.
Pompoen en kip klaar? Verdeel dan de spinazie over 2 borden en top af met de pompoen, geitenkaas, (kip) en pecannoten. Maak af met wat balsamicocrème en olijfolie, en je bent klaar!
Eet smakelijk! X