Koolhydraatarme tagliatelle van courgette met zalm, avocado en frisse kruidenkaasdressing

Tagliatelle van courgette met gerookte zalm, avocado en kruidenroomkaas

Laatst schreef ik al dat mijn vriend (en ik uiteindelijk ook) vond dat ik te weinig recepten maakte en plaatste met vis. Om hier verandering in te brengen, maakte ik deze koolhydraatarme tagliatelle van courgette en komkommer met gerookte zalm en avocado, en we vonden het allebei heerlijk! De combinatie van zalm en avocado is eigenlijk altijd al goed, en dankzij de dressing en tagliatelle van rauwe courgette en komkommer is dit gerecht ook heerlijk fris! Ohja, en het staat letterlijk binnen een paar minuten op tafel, ook wel heel fijn.
Ingrediënten (2 personen)

 • 1 courgette
 • Halve komkommer
 • 100 – 150 gram gerookte zalm
 • 1 avocado
 • Bakje (150 gram) kruiden-knoflook roomkaas (bijvoorbeeld Boursin)
 • Limoensap (kan gewoon uit ee flesje)
 • Dille
 • Peper en zout
 • Eventueel een zakje rucola

Bereiding koolhydraatarme tagliatelle van courgette met gerookte zalm en avocado

Maak tagliatelle van de courgette en komkommer. Dit kan bijvoorbeeld met een rasp of kaasschaaf, maar ik gebruik hier altijd mijn Lurch Spirali voor om snel mooie en stevige en brede slierten (of bijvoorbeeld courgetti) te kunnen maken.

Je hoeft de tagliatelle niet te koken of te wokken, rauw blijft hij namelijk juist lekker fris en knapperig. Snijd vervolgens de avocado in blokjes en de zalm in reepjes.

Meng in een apart bakje de roomkaas met wat dille, citroensap en peper en zout (naar smaak) tot een lekkere dressing. Meng de dressing samen met de avocado en zalm door de tagliatelle en verdeel over twee (diepe borden). Als je het lekker vindt, kun je ook nog wat rucola toevoegen, maar zonder is het ook al erg lekker!

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Toon Menke 6 juni 2017 / 19:58

  Hallo Floor je recepten zijn bijzonder leuk en goed voor de mens, ik hoop wel dat je je moeder ook wel raadpleegt. Maar dit is natuurlijk een grapje . ik vindt je recepten bijzonder goed en heel leuk, bedankt daarvoor .

  • Floortje | Flowcarbfood 7 juni 2017 / 13:02

   Hoi Toon! Wat ontzettend leuk om te horen. Dankjewel voor het compliment! Ik hoop je nog vaker tegen te komen op mijn website 🙂 Groetjes, Floortje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *