Basisrecept: courgetti

Basisrecept koolhydraatarme courgetti

Sinds ik courgetti ‘ontdekt’ heb is koolhydraatarm eten nóg makkelijker geworden. Ik kan al m’n favoriete pastagerechten gewoon weer eten, en vaak worden ze er nog lekkerder door ook! Ook fijn: je gerecht ziet er meteen bijzonder uit. Vrienden en vriendinnen die bij me komen eten zijn vaak onder de indruk als ik ze courgetti serveer, terwijl het zó simpel is (hoef je er natuurlijk niet bij te zeggen).

Ik gebruik de Lurch Spirali, echt mijn beste aankoop van het afgelopen jaar. Ik geloof dat ‘ie rond de 30 euro was, en aangezien ik hem meerdere keren per week gebruik vind ik dat een prima (studentproof) prijs. Makkelijker kan niet: je klemt een halve courgette tussen de messen en het handvat, even draaien en je hebt super mooie ‘spaghetti’. Ik maak meestal een combinatie van de de dikkere en dunnere spaghetti maar je kunt natuurlijk ook één soort maken. Ohja, je kunt ook schijfjes maken (maar dat heb ik nog nooit geprobeerd).

Er zijn ook een heleboel apparaatjes (Spirelli) waarbij je met de hand als het ware spaghetti ‘schaaft’ door de courgette te draaien. Ook prima, maar ik vind die zelf minder fijn. De ze spaghetti is vaak heel dun en breekbaar.

Heb je geen spirali, spirelli of wat dan ook, maar wil je toch courgetti eten? Je kunt ook plakken courgette schaven/snijden en hier dunne slierten van snijden. Duurt iets langer en is misschien niet zo mooi, maar de smaak wordt er niet minder om!

Ingrediënten (voor  1 persoon)

  • 1 courgette (de courgette slinkt behoorlijk in de pan)
  • Eetlepel olijf- of wokolie

Bereiding

Maak de courgetti met je spirali, spirelli of met de hand en verwarm de olie in een grote wokpan. Wokolie geeft meteen smaak en geur, olijfolie is neutraler. Zet het vuur hoog en wok de courgetti 1-2 minuten. Echt niet langer, dan wordt ie slap! Laat de courgetti vervolgens even uitlekken in een vergiet, je zult zien dat er nog heel wat vocht uit komt.

Je courgetti is klaar! Je kunt hem zoals ‘echte’ spaghetti serveren met je favoriete saus, door een frisse salade doen (dan is een halve courgette per persoon genoeg) of serveren als bijgerecht.

Eetsmakelijk! X

Zoek je nog een lekker courgetti recept? Wat dacht je van deze koolhydraatarme courgetti met rode peper, parmezaanse kaas en pijnboompitjes?Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *