Koolhydraatarme barbecue: gegrilde kip met frisse salsa van aardbei, avocado en paprika

koolhydraatarme barbecue kip met groentesalsa

Ik ben gek op barbecueën! En dan, als het even kan, ook gewoon koolhydraatarm. We hebben sinds kort een nieuwe barbecue, en die heb ik al flink uitgetest! Heerlijk met dit weer. Ongezond om vaak te barbecueën? Niet als je het goed doet! Lekker veel groenten, beetje vlees of vis: barbecueën kan prima op een gezonde en koolhydraatarme manier. Ik zal komende tijd daarom een aantal van m’n favoriete koolhydraatarme barbecuerecepten delen! Te beginnen met mijn absolute favoriet: kip met een frisse groentesalsa. Niet alleen heel lekker en vrolijk (je wordt hier toch spontaan blij van?!) maar ook nog eens súper simpel! Advertisement
Dit recept is voldoende voor 2 personen, maar als je meer verschillende dingen maakt (wat meestal wel het geval is met een barbecue), kun je hier ook makkelijk met 4 personen van eten. Ga je niet barbecueën maar wil je wel dit gerecht maken? Bak de kip dan gewoon eventjes in een (grill)pan. De rest van de bereiding blijft hetzelfde.

Ingrediënten

 • 2 platte, dunne kip- of kalkoenfilets (bij sommige supermarkten noemen ze die ‘schnitzel’)
 • Oranje paprika
 • Avocado
 • Halve komkommer
 • Halve rode ui
 • Ongeveer 6 grote aardbeien
 • Limoen(sap)
 • Teentje knoflook
 • (Verse) basilicum
 • Kipkruiden
 • Peper en zout
 • Eventueel 2 eetlepels (Griekse) yoghurt en mayonaise

Bereiding gegrilde kip met salsa van aardbei, avocado en paprika

Eerst maak je de groentesalsa. Ik deed dat terwijl Jan de barbecue aan stak. Hij is daar zo’n 1000 keer beter in dan ik, dus dat geef ik graag uit handen 😉 Ben jij wel een barbecue-held? Maak de salsa dan van tevoren al en bewaar deze in een afgesloten bakje (in de koelkast).

Snijd de paprika, avocado, komkommer, rode ui en aardbeien in kleine stukjes en doe ze samen in een kom. Halveer de limoen en knijp wat sap uit éen helft uit boven de groente. Snijd de andere helft in partjes om straks bij de kip te serveren. Je kunt eventueel ook limoensap uit een flesje gebruiken.

Pers vervolgens de knoflookteen uit en scheur wat basilicumblaadjes (of gebruik gedroogde basilicum) en voeg dit ook toe aan de salsa. Hussel de groentesalsa even goed door en proef wat je van de smaak vindt. Voeg wat peper en zout naar smaak toe, en -als je wilt- ook nog wat extra limoensap.

Vind je het lekker om straks een sausje bij de kip te serveren? Meng dan wat (Griekse) yoghurt met mayonaise en voeg hier naar smaak wat limoensap, knoflook, basilicum en eventueel zout aan toe. Zonder saus vind ik het zelf ook heel lekker, maar aangezien kip wel eens een tikkeltje droog kan worden op de barbecue, serveer ik dit er vaak voor de zekerheid bij.

Alright, tijd om te gaan barbecueën! Als het goed is, is je barbecue (wij hebben de Original Kettle van Weber) inmiddels aan. Zorg trouwens ook dat het rooster goed schoon is en er geen restjes van ander eten meer op zitten, om te voorkomen dat je kip straks aanbrandt of vastplakt.

kip grillen

Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met kipkruiden (of bijvoorbeeld wat zout, peper en kerrie) en leg ze op de barbecue. Omdat de kipfilets zo dun zijn, zijn ze heel snel gaar. Ik barbecuede beide kanten ongeveer een minuutje.

Zijn de kipfilets gaar? Haal ze dan van de barbecue en leg ze op een groot bord. Schep de groentesalsa er overheen en maak nog even af met de partjes limoen en eventueel wat extra basilicum. Ga vervolgens lekker zitten (of leg alvast wat nieuws op de barbecue), neem een wijntje of frisje, en geniet ervan!

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *