Koolhydraatarme pasta met groene asperges, avocado en kalkoen met citroen-mayodressing

koolhydraatarme pasta met groene asperges, avocado en citroendressing

Laatst maakte ik deze koolhydraatarme pasta, op aanraden van ex-huisgenootje Tessa. Super gezond, fris en ook nog eens heel lekker! Het is origineel een recept van de Albert Heijn, maar wij hebben allebei wat aanpassingen gedaan. Receptje van de AH met een beetje van Tessa en een beetje van mij dus 🙂
Ingrediënten (2 personen)

 • 350 gram groene asperges
 • 2 avocado’s
 • 200 gram kalkoenfilet
 • 80 gram koolhydraatarme pasta (ik gebruik altijd de koolhydraatarme pasta van Atkins)
 • 4 eetlepels mayonaise (eventueel kun je de helft door Griekse yoghurt vervangen)
 • 1 citroen
 • Olijfolie
 • Bieslook (vers of uit een potje)
 • Peper en (knoflook)zout

Bereiding koolhydraatarme pasta met groene asperges, avocado en kalkoefilet

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kalkoenfilet in reepjes, besmeer met olijfolie en peper en zout en bak/gril de reepjes gaar in een paar minuten (voeg geen extra olie toe). Was de asperges, snijd een stukje (het harde deel) van de onderkant af, halveer ze en gril ze zonder olie of boter in een pan tot ze licht beginnen te verkleuren. Schud of draai ze vaak om, want ze kunnen snel verbranden. Haal de kip en asperges nu van het vuur. Het is niet erg als ze afkoelen, want het wordt een lauwwarme salade. Meng in een apart schaaltje de mayonaise met het sap en wat geraspte schil van een halve citroen en wat bieslook, zout en peper naar smaak. Giet de pasta af en meng in een schaal met de asperges en wat dressing. Schep op twee borden en verdeel de kalkoenreepjes er overheen. Snijd de avocado’s in reepjes en schep deze ten slotte ook over de salade. Maak af met wat citroenpartjes en serveer de overgebleven citroendressing er apart bij.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Line 14 juni 2017 / 15:05

  Hoe smaakt die pasta? Niet droog?

  • Floortje | Flowcarbfood 14 juni 2017 / 15:06

   Hoi Line! Ik vind hem heel lekker. Dezelfde smaak als volkoren pasta 🙂 Liefs, Floortje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *