Suikervrij frambozenijs

suikervrij frambozenijs

Ijs! Ik ben er méga gek op. Maar, aangezien er meestal heel veel suiker in zit, probeer ik het niet ál te vaak te eten. Gelukkig heb ik een recept voor koolhydraatarm, suikervrij ijs bedacht! Zo kun je eigenlijk gewoon iedere dag ijs eten zonder schuldgevoel, yesss. Dit koolhydraatarme ijs is lekker fris door de frambozen en tegelijkertijd romig door de mascarpone. Ook fijn: je hebt voor dit ijs maar 3 ingrediënten nodig én het is zo klaar.
Ingrediënten (2 porties)

 • 125 gram diepvries frambozen
 • 3 flinke eetlepels mascarpone (of meer als je dat lekker vindt)
 • zoetstof naar smaak

Verder nodig:

 • Hand- of staafmixer

Bereiding suikervrij frambozenijs

Makkelijker kan eigenlijk niet! Je hoeft alleen de frambozen, mascarpone en zoetstof (naar smaak) even te mixen met een hand- of staafmixer. Zelf gebruikte ik een handmixer. Ik merkte dat het dan het makkelijkst gaat als je alles in een hoge (maat)beker doet en dan een paar minuten op een lage stand mixt, met één garde. In het begin gaat het wat lastig, maar als je even geduld hebt ontstaat er daarna mooi glad ijs. Eigenlijk ben je nu al klaar! Proef alleen nog even wat je van de smaak vindt, voeg eventueel wat extra zoetstof toe en schep het ijs in twee schaaltjes.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

 1. Monique 21 april 2018 / 17:24

  Kan het daarna nog de vriezer terug in??

  • Floortje | Flowcarbfood 23 april 2018 / 11:18

   Hi Monique, dat heb ik zelf nog niet geprobeerd maar ik denk het wel!

 2. Liesbeth 19 juni 2019 / 20:59

  Mmmmm heerlijk dit ga ik vaker maken!?

  • Floortje | Flowcarbfood 19 juni 2019 / 22:29

   Super om te horen Liesbeth! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *