Koolhydraatarme pannenkoekentaart met aardbeien en mascarpone

Koolhydraatarme pannenkoekentaart - flowcarbfood.nl

Joeh, ik heb mijn masterscriptie ingeleverd! Zó’n opluchting. Om dat te vieren maakte ik vanmorgen deze heerlijke koolhydraatarme pannenkoekentaart met een vulling van mascarpone, slagroom en aardbeien. Koolhydraatarme pannenkoeken zijn natuurlijk al fantastisch, maar deze taart is nóg beter. Niet alleen heel lekker, ook super feestelijk! Als je mijn scriptie niet genoeg reden vindt om deze taart te maken en een andere excuus zoekt: de taart is ook leuk voor Vaderdag of voor de mensen die geslaagd zijn! Ohja, of gewoon omdat het weekend is 😉 Ook fijn: je hebt hier totaal geen gekke of moeilijke ingrediënten voor nodig. Gewoon even langs de supermarkt om wat mascarpone, slagroom, eieren en aardbeien te halen en je bent good to go! 
Ingrediënten

  • 320 gram mascarpone (120 voor de pannenkoeken, 200 voor de vulling)
  • 4 eieren
  • 400 gram aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • Kaneel
  • Zoetstof
  • Theelepel vanille-aroma
  • Theelepel bakpoeder
  • Bakboter

Bereiding

Je begint met het bakken van de pannenkoeken. Doe de eieren met 3 eetlepels zoetstof, bakpoeder, vanille-aroma, kaneel en 120 gram mascarpone in een keukenmachine of blender en mix 1 minuut op een hoge stand. Kijk even of er niks tegen de zijkanten van de machine is blijven plakken, schep dit eventueel door het mengsel en mix nog 1 minuut. Verwarm een beetje boter in een (kleine) pan, en bak de pannenkoeken (ik bakte er 7). Als je twee pannen van hetzelfde formaat hebt, kun je steeds twee pannenkoeken tegelijk bakken (scheelt een heleboel tijd!). Om te voorkomen dat ze aan de pan blijven plakken, is het belangrijk om het vuur laag te zetten en steeds na het bakken van 2 of 3 pannenkoeken weer een klein beetje boter in de pan te doen. Leg ze vervolgens op een bord om af te koelen.

Hierna maak je de mascarpone-slagroom vulling. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water en klop de slagroom ondertussen met 2 eetlepels zoetstof totdat hij bijna stijf is. Dit doe ik meestal in een maatbeker, zodat de slagroom snel stijf wordt. Klop in een aparte kom 200 gram mascarpone totdat hij wat zachter is (zodat je hem straks makkelijker met de slagroom kunt mengen). Giet nu het water uit de kom met gelatineblaadjes, maar laat een heel klein laagje zitten. Verwarm dit 30-40 seconden in de magnetron en roer goed door met een vork totdat alle gelatine is opgelost in het water. Laat even afkoelen totdat het mengsel ongeveer op lichaamstemperatuur is. Dit giet je vervolgens bij de slagroom terwijl je met de mixer op een lage stand blijft mixen. Ga door totdat de slagroom stijf is, en voeg dan ook de mascarpone toe. Proef even wat je van de smaak vindt en voeg eventueel nog wat extra zoetstof toe.

Dek het mascarpone mengsel even af, zet in de koelkast en snijd de aardbeien in plakjes. Het kan zijn dat je nog even moet wachten totdat alle pannenkoeken afgekoeld zijn, maar daarna…

komt het leukste deel: stapelen! Begin met een pannenkoek, verdeel er wat van het mascarpone-slagroom mengsel overheen en maak af met een laagje aardbeien. Ga zo door totdat alle pannenkoeken op zijn (vergeet vooral ook de bovenste pannenkoek niet), en voilà: je prachtige koolhydraatarme pannenkoekentaart is klaar!

Ohja, één dingetje nog: vraag me alleen niet hoe je hem netjes moet snijden, dat was bij een fiasco… (Lees: vieze handen, vieze tafel). Maar goed, dat moet je misschien maar voor lief nemen bij zo’n taart 😉

Eet smakelijk! XPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *