Koolhydraatarme pannenkoeken

Koolhydraatarme pannenkoeken

Sinds ik koolhydraatarm eet mis ik het echt om pannenkoeken te bakken op een luie ochtend. Want wat is er nu lekkerder dan ontbijten met pannenkoeken? Na wat experimenteren is het me gelukt! Heerlijke koolhydraatarme pannenkoeken. Ze zijn ook nog eens súper makkelijk, je hebt alleen eieren en wat roomkaas nodig. Maakt je luie ochtend nog fijner 😉
Ingrediënten (2 porties)

Bereiding

Mix de eieren, roomkaas, zoetstof, snufje zout en eventueel wat kaneel en/of vanille-aroma ongeveer een halve minuut in een blender of keukenmachine en laat even staan totdat de belletjes weg zijn. Verhit een beetje boter in een pan en giet een klein laagje van het pannenkoekenbeslag (afhankelijk van hoe groot je de pannenkoeken wilt) hierin. Bak de pannenkoeken op laag vuur (heb geduld!) en draai ze om als de bovenkant licht begint te stollen. Eventueel kun je ook even een deksel op de pan doen. Herhaal met de rest van het beslag en stapel de pannenkoeken op een bord.

Ik deed er suikervrije stroop van Body & Fit overheen, maar je kunt bijvoorbeeld ook wat boter smelten en mengen met zoetstof en wat kaneel of vanille.

Eet smakelijk! X

koolhydraatarme pannenkoeken met karamelsaus


Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Saskia 11 december 2017 / 16:10

  Hoihoi!

  Fijn: een overzichtelijke website over koolhydraat beperkt eten en met recepten die ook écht koolhydraatarm zijn, fantastisch!

  Gisteren heb ik het basisrecept voor de cake gemaakt: dikke prima en met kaneel, appel en walnoten moet ‘ie helemaal lekker worden (voor aankomend weekend op de planning).

  Vanavond staat de bloemkoolrisotto op de planning (dank voor dit recept)!

  Nu wil ik een dezer dagen ook de pannenkoeken maken van dit recept, ik ben erg benieuwd…hoeveel eetlepels zoetstof raad jij aan, 1-2?

  Groetjes, Saskia

  • Floortje | Flowcarbfood 11 december 2017 / 21:07

   Hoi Saskia, bedankt voor deze ontzettend leuke reactie! Fijn dat je zo blij bent met de recepten 🙂 Wat betreft de pannenkoeken: ik zou beginnen met 1 eetlepel zoetstof. Je kunt later altijd nog wat extra zoetstof toevoegen aan de topping. Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *