Koolhydraatarme pompoencupcakes met pecan-karamel topping

Koolhydraatarme pompoen-cupcakes met pecan-karamel topping

Ik vind de herfst altijd heerlijk: warme truien, mooie kleuren buiten, gezellige avonden binnen en… POMPOEN. In deze suikervrije en koolhydraatarme pompoencupcakes met karamel-pecantopping zijn dé perfecte herfst cakejes. Heerlijk met een flinke kop thee na een mooie wandeling!Ingrediënten (6 cupcakes)

Verder nodig

  • Mixer
  • 6 cupcakevormpjes, het liefst siliconen (het beslag is erg plakkerig)
  • Oven

Bereiding koolhydraatarme pompoencupcakes

Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de pompoen in stukjes (de schil kun je laten zitten). Kook ze 12 minuten in een klein laagje water.

Laat ondertussen de boter en monchou zacht worden zodat je ze straks goed kunt mixen.

Meng in een kom alvast het amandelmeel, zout, bakpoeder en een eetlepel speculaaskruiden en zet apart.

Giet na 12 minuten de pompoenstukjes af en laat ze goed uitlekken. Pureer ze vervolgens goed met een staafmixer of in een blender / keukenmachine.


Mix de helft van de boter en monchou met de eieren en een eetlepel karamelsiroop (of zoetstof) tot een glad mengsel. Houd de rest van de boter en monchou apart voor de topping.

Voeg vervolgens de pompoenpuree en het amandelmeel (met zout, bakpoeder en kruiden) toe en mix tot een glad beslag. Proef nu even wat je van de smaak vindt en voeg eventueel nog wat extra karamelsiroop, zoetstof en/of speculaaskruiden toe. Maak het beslag iets zoeter dan je zou willen, want tijdens het bakken verliest het wat zoetkracht.

Schep het beslag in de vormpjes en bak de pompoencupcakes gaar in ongeveer 25-30 minuten.

Haal ze hierna uit de oven en maak de topping terwijl de cupcakes afkoelen. Dit doe je door, heel simpel, de overgebleven boter (30 gram) met de overgebleven monchou (50 gram) en anderhalve eetlepel karamelsiroop te mixen tot een glad mengsel. Proef even wat je van de smaak vindt en voeg eventueel nog wat extra karamelsiroop toe.

Tijd om de cupcakes af te maken! Laat ze wel cupcakes helemaal afkoelen voordat je de topping erop doet. Lastig, ik weet het, maar anders smelt ‘ie. Breek de pecannoten vervolgens in stukjes en verdeel over de cupcakes.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *