Koolhydraatarm weekmenu 2

Koolhydraatarm weekmenu 2 - flowcarbfood.nl

Vanwege de positieve reacties op het koolhydraatarme weekmenu van vorige week, deel ik vandaag koolhydraatarm weekmenu nummer 2 met jullie! Ik deel hieronder weer vijf koolhydraatarme recepen voor het avondeten, waarbij je zoveel mogelijk ingrediënten die je overhoudt ‘hergebruikt’. Onderaan vind je de bijbehorende boodschappenlijst zodat je meteen aan de slag kunt.
Even over de recepten en de boodschappenlijst: de ingrediënten zijn gebaseerd op 2 personen. Als je alleen eet kun je dezelfde hoeveelheid aanhouden en er twee dagen van eten, maar halveren kan natuurlijk ook. Houd je alsnog restjes over? Dan kun je ze natuurlijk ook altijd bewaren voor de lunch!

Maandag: koolhydraatarme pompoenspaghetti met spinazie en geitenkaas

Koolhydraatarme pompoenspaghetti met spinazie en geitenkaas - flowcarbfood.nl

Mensen die me al langer volgen, weten dat ik echt gék ben op pompoen. Ik maak er vanalles mee: pompoensoep (ook met geitenkaas), koolhydraatarme pompoenrisotto en zelfs koolhydraatarme pompoencake. Tijd dus om deze week ook een pompoenreceptje in het weekmenu te stoppen! Deze pompoenspaghetti staat zo op tafel en is heerlijk met warme spinazie en geitenkaas. De spinazie en geitenkaas die we overhouden gebruiken we voor de salade van morgen.

Dinsdag: koolhydraatarme chili chicken spinaziesalade

koolhydraatarme chili chicken salade

Dit is een van mijn favoriete zomersalades, maar ik bedacht me nu dat’ie eigenlijk ook heerlijk is voor de winter. Het fijne eraan is dat je alleen wat groente hoeft te snijden en kip hoeft te bakken. Daarna gooi je gewoon alles bij elkaar op een bord en je bent klaar! Ideaal na een lange werkdag dus. We gebruiken hiervoor de spinazie, geitenkaas en pijnboompitjes die we overhouden van de pompoenspaghetti. De geitenkaas gebruiken we in plaats van de feta of saladekaas en de pijnboompitten in plaats van de gemengde zaden/pitten in het originele recept. Heb je geen ketjap in huis? Gebruik dan sojasaus (die gebruiken we woensdag ook). De chilisaus die we overhouden gebruiken we voor het gerecht van woensdag.


Woensdag: koolhydraatarme wokmaaltijd van pangasius of tilapia

Koolhydraatarme wok van pangasius - flowcarbfood.nl

Tijd om ook eens een recept met vis op te nemen in het weekmenu. Ik begin met tilapia of pangasius (lijkt erg op elkaar), want deze vis is, net als kip, eigenlijk overal wel lekker bij. Met wat groenten en soja- en chilisaus (nog over van dinsdag) zet je zo een lekkere maaltijd op tafel.

Donderdag: koolhydraatarme boboti

koolhydraatarme boboti

Iedereen kent die Knorr-maaltijdpakken wel. Soms best lekker, maar totaal niet gezond. Voordat ik koolhydraatarm at was hun ‘boboti’ echt mijn favoriet. De combinatie van gehakt, de kruiden, room en appel… Heerlijk. Deze koolhydraatarme versie is niet alleen lekker en gezond, maar ook makkelijk én goedkoper dan de pak-variant. We gebruiken de sperzieboontjes die we overhouden van de wokmaaltijd van woensdag, en het gehakt dat overblijft gebruiken we voor de tacobowl van vrijdag. Houd je bloemkool(rijst) over? Gebruik het dan voor de lunch de volgende dag, of maak er lekkere bloemkoolsoep van.

Vrijdag: koolhydraatarme tacobowl

Koolhydraatarme tacobowl

Weekend! Dus tijd voor een feestelijk gerecht. Deze koolhydraatarme tacobowl is dan altijd goed. Makkelijk en snel, maar súper lekker. Ik maak dit dan ook vaak als er mensen komen eten. Ook handig dat we nu het gehakt van de boboti van donderdag kunnen opmaken. Fijn weekend!


Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

 • 400 gram pompoenspaghetti
 • Grote zak spinazie
 • Netje uien + 1 rode ui
 • Bol knoflook
 • 450 gram sperziebonen (uit de diepvries)
 • 200 gram bloemkoolrijst
 • 200 gram ijsbergsla
 • Klein blikje kidneybonen (100 gram)
 • 2 tomaten
 • 6 – 7 paprika’s
 • 1 appel
 • Cherrytomaatjes
 • Crème fraiche
 • Roomkaas
 • 300 gram geitenkaas
 • Geraspte kaas
 • 400 gram gehakt
 • 150 gram kip (in stukjes)
 • 250 gram pangasius- of tilapiareepjes
 • Netje uien + 1 rode ui
 • Pijnboompitten
 • 1 avocado
 • Chilisaus
 • Sojasaus
 • Half zakje taco/tortilla/fajita kruiden
 • Kruiden: chilipoeder, peper, zout, gemalen komijn, kerrie, kaneel, kurkuma
 • Wok- of olijfolie

Veel kookplezier!Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *