Pittige pompoensoep met geitenkaas

img_20170206_195437

Dit weekend kwamen er drie andere foodies bij mij eten. Best spannend vond ik, want ik heb niet het idee dat ik een super goeie kok ben. Ze hadden ook nog nooit heel een koolhydraatarm diner gehad, dus ik wilde ze natuurlijk niet teleurstellen. Daarom besloot ik maar op safe te spelen, en redelijk makkelijke -maar wel hele lekkere én koolhydraatarme- gerechten te maken. Het voorgerecht was deze pittige pompoensoep met geitenkaas, als hoofdgerecht serveerde ik courgetti carbonara met avocadosaus en als toetje mijn favoriete ‘tiramisu’ van mascarpone met rood fruit in gepersonaliseerde wijnglazen. Deze soep had ik echter nog nooit gemaakt, dus toen ik uitschoot met de chilipeper had ik wel even eens stressmomentje. Maar, niks aan de hand. Met wat kookroom en citroensap kun je veel redden 😉 Het was uiteindelijk een super geslaagde avond: fijn gezelschap, lekkere wijn én goed eten. Wat wil je nog meer op je vrijdagavond?
Ingrediënten (4 porties)

  • 800 gram pompoen (ik gebruikte 2 zakjes met voorgesneden pompoen)
  • 200 gram geitenkaas
  • (Halve) eetlepel gedroogde chilipeper (ligt er aan hoe pittig je de soep wilt)
  • Theelepel djinten (of gemalen komijn)
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Eetlepel kruidenbouillonpoeder
  • Peper en zout
  • Eventueel wat (kook)room

Bereiding pittige pompoensoep

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd zo nodig de pompoen in stukken. Ik heb daar best wel een hekel aan, dus ik kocht voorgesneden pompoen. Verdeel de stukken over een ovenschaal, en roer hier de chilipeper, djinten, geperste knoflook en olijfolie doorheen. Zet de schaal in de oven en bak ongeveer 30 minuten. Haal de pompoen uit de oven, schep in een grote pan en pureer tot een gladde puree. Voeg nu het bouillonpoeder toe met ongeveer een halve liter water en pureer nog even. Proef nu wat je van de smaak vindt en voeg eventueel wat extra chili, peper, zout of bouillonpoeder toe. Als je de soep te dik vindt kun je ook nog extra water toevoegen. Per ongeluk uitgeschoten met de chilipeper? (Ja, dat overkwam mij dus). Je kunt de soep minder pittig maken door wat citroensap en/of kookroom toe te voegen. Niet te veel, want de geitenkaas maakt het straks ook wat milder. Tevreden over de smaak en dikte? Schep de soep dan in schaaltjes of diepe borden en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Als je het lekker vindt kun je er ook nog een extra scheutje room overheen gieten.

Eet smakelijk! X

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *