Koolhydraatarme courgetti carbonara met avocadosaus

koolhydraatarme courgetti carbonara met avocadosaus

Joeh, ik heb net de lekkerste courgetti ooit gemaakt! In de Allerhande stond een recept van spaghetti carbonara met avocado en daar wilde ik zo snel mogelijk een koolhydraatarme versie van maken. Nou, dat is gelukt. Deze koolhydraatarme courgetti carbonara met avocadosaus is écht mega lekker. De saus is super romig en gaat perfect samen met frisse courgetti en zoute spekjes. Het recept is voor 2 personen, maar ik heb alles zelf opgegeten. Oeps.
Ingrediënten (2 personen, ha-ha)

  • 1 courgette
  • 1 avocado
  • 100 – 150 gram spekjes
  • 125 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • Handje Parmezaanse kaas of Grana Padano, geraspt
  • Handje pijnboompitjes
  • Peper

Bereiding koolhydraatarme courgetti carbonara

Maak courgetti van de courgette, bak kort (gebruik hierbij geen boter of olie) en laat goed uitlekken. Bak nu de spekjes en snijd ondertussen de champignons. Bak de champignons vervolgens mee tot ze gaar zijn en voeg hier op het einde één teentje geperste knoflook aan toe. Zet het vuur laag en laat even staan. Bak in een droge pan de pijnboompitjes even tot ze licht verkleuren.

Pureer nu de avocado met de crème fraiche, Parmezaanse kaas, geperst knoflookteentje en wat peper en voeg tussendoor wat water toe om de saus iets dunner te maken.

Roer de saus door de courgetti, leg op de borden en schep er de spekjes met champignons op. Maak af met de pijnboompitjes en nog wat geraspte kaas en voilà: je koolhydraatarme courgetti carbonara met de lekkerste avocadosaus ooit is klaar.

Je kunt dit gerecht trouwens zowel warm als koud eten, allebei heerlijk.

Eet smakelijk! X


 

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *