Koolhydraatarme boboti

koolhydraatarme boboti

Iedereen kent die Knorr-maaltijdpakken wel. Soms best lekker, maar totaal niet gezond. Voordat ik koolhydraatarm at was hun ‘boboti’ echt mijn favoriet. De combinatie van gehakt, de kruiden, room en appel… Yum! Tijd voor gezonde en koolhydraatarme boboti dus. Deze versie is niet alleen lekker en gezond, maar ook makkelijk én goedkoper dan de pak-variant. Ideaal dus!
Ingrediënten (2 personen)

 • 200 gram gehakt
 • 250 gram sperziebonen (bevroren)
 • 200 gram bloemkoolrijst (zelgemaakt of kant-en-klaar)
 • 1 ui
 • 1 paprika
 • 1 appel
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels roomkaas
 • Kruiden: kurkuma, kerriepoeder, kaneel, peper en zout

Bereiding koolhydraatarme boboti

Snijd de ui, paprika en appel in blokjes. Verhit wat olie in een wokpan en bak de ui. Voeg het gehakt vervolgens toe en bak tot het gaar is. Voeg hierna de (bevroren) sperziebonen en paprika toe en bak deze ook kort mee.

Pers de knoflook en voeg samen met de kruiden toe. Roer goed door en schep vervolgens de bloemkoolrijst erbij. Verhit een paar minuten samen en voeg eventueel nog wat extra kruiden toe. Verdeel de boboti over twee schaaltjes, roer er een flinke eetlepel roomkaas doorheen en maak af met de appelstukjes.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Vonne 26 februari 2018 / 20:03

  Hmmm ook weer zo’n heerlijk gerecht, wij hebben gesmuld. Bedankt weer Floor.

  • Floortje | Flowcarbfood 26 februari 2018 / 21:41

   Goed om te horen Vonne! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *