Basisrecept: bloemkoolrijst en -couscous

Basisrecept voor koolhydraatarme bloemkoolrijst of couscous

Toen ik koolhydraatarm begon te eten, miste ik bij sommige gerechten de rijst of couscous. Gelukkig vond ik al snel deze koolhydraatarme vervanger! Met één bloemkool en een keukenmachine, blender of rasp maak je makkelijk 8 porties. Deze vries ik los in zodat ik altijd een voorraadje rijst of couscous in huis heb.

Ingrediënten (8 porties)

  • 1 bloemkool
  • 2 eetlepels wok- of olijfolie

Bereiding

Snijd de bloemkool in stukken, spoel af en laat even uitlekken. Doe de stukken in een blender of keukenmachine en maal fijn. Je kunt zelf bepalen hoe grof of fijn je de bloemkool wilt. Voor couscous maal ik hem erg fijn, voor rijst wat grover. Geen blender of keukenmachine? Je kunt ook een gewone rasp gebruiken. Duurt alleen iets langer. Verwarm vervolgens de olie in een wokpan (wokolie geeft al een lichte smaak, olijfolie is neutraler) en wok de bloemkool een paar minuten op hoog vuur (vaak omscheppen!) tot hij licht verkleurt. Je kunt de rijst of couscous als warm bijgerecht serveren, door je favoriete wokgerecht of bijvoorbeeld koud als couscoussalade. Als je de bloemkool goed laat afkoelen kun je hem vervolgens prima invriezen.

Inspiratie nodig? Deze kleurige bloemkoolcouscous is een van mijn favorieten. Ook erg lekker om mee te nemen .

Eet smakelijk! X

Print Friendly, PDF & Email
SHARE: