Koolhydraatarme ‘chili chicken’ spinaziesalade

koolhydraatarme spinaziesalade met chili chicken

Salade is ideaal als je weinig tijd of zin hebt om te koken. Deze koolhydraatarme chili chicken spinaziesalade is zo kaar en is zowel warm als koud lekker. Super smaakvol, vol vitamines én koolhydraatarm: beter kan niet, toch?

Ingrediënten (2 personen)

 • Verse spinazie
 • 150 gram kip in stukjes (ik gebruik het liefst kippendijen, goedkoper én malser)
 • 3 paprika’s (rood en geel)
 • Bakje cherrytomaatjes
 • Feta of saladekaas (saladekaas is goedkoper en milder)
 • 2 knoflookteentjes
 • 2 eetlepels zaden/pitten (ik gebruikte een mix van pompoenpitten, zonnebloempitten en chiazaad)
 • 1 eetlepel chilisaus
 • 1 eetlepel ketjap
 • 2 eetlepels wokolie
 • Eventueel wat mayo of slasaus

Bereiding koolhydraatarme chili chicken spinaziesalade

Verhit de wokolie in een pan, bak de kipstukjes gaar en snijd ondertussen de paprika. Zet het vuur lager, voeg de chilisaus en ketjap toe en roer even goed door. Voeg de paprika toe, bak even mee (kort als je de paprika knapperig wil, iets langer als je hem wat zachter wilt) en voeg op het einde de geperste knoflook toe. Leg wat spinazie op twee borden en verdeel de chili-kip hier overheen. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze ook over de borden. Maak af met wat zaden/pitten en feta of saladekaas (eventueel nog wat mayo of slasaus) en je hebt een heerlijke salade!

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *