Koolhydraatarme wokmaaltijd van pangasius, paprika en sperziebonen met soja-chilisaus

Koolhydraatarme wok van pangasius - flowcarbfood.nl

Ik vroeg dit weekend aan mijn vriend wat hij nog miste op mijn website en hij was heel duidelijk: recepten met vis! Ik geloofde in eerste instantie niet dat ik zo weinig visrecepten online had staan, want ik ben gek op vis. Het is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens super gezond. Toen ik vanmorgen door mijn recepten bladerde, bleek toch dat Jan gelijk had… Bijna geen recepten met vis! Om daar eens heel snel verandering in te brengen, ging ik vandaag meteen aan de slag met deze koolhydraatarme wokmaaltijd van pangasiusfilet, paprika en sperziebonen met soja-chilisaus. Heel lekker, én super makkelijk. Altijd fijn op de maandag.
Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gram pangasiusfilet
  • 200 gram sperziebonen (uit de diepvries)
  • 2 paprika’s (rood en geel)
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels suikervrije chilisaus (Body & Fit)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels wokolie

Bereiding koolhydraatarme wokmaaltijd van pangasius

Snijd de ui in halve ringen en de paprika en pangasiusfilet in reepjes. Verhit de wokolie in een wokpan en fruit de ui. Voeg hier vervolgens de bevroren sperziebonen aan toe en wok op hoog vuur. Bak ondertussen de pangasiusreepjes in een aparte pan gaar in 5 à 7 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe aan de ui en sperziebonen, wok even mee en pers de knoflook uit boven de pan. Schep alles goed door en voeg 2 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels chilisaus toe. Roer alles door elkaar, zet het vuur lager en laat even op laag vuur staan totdat de pangasiusreepjes gaar zijn. Zet hiervan het vuur ook lager als ze gaar zijn, en voeg er een eetlepel sojasaus en een eetlepel chilisaus aan toe. Even omscheppen, en de pangasius is ook klaar.

Schep de groente in diepe borden, verdeel de pangasiusreepjes hier overheen en genieten maar!

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *