Koolhydraatarme bloemkool-kerriesoep met spekjes

Koolhydraatarme bloemkoolsoep met spekjes

Wie houdt er niet van soep als het zo koud is? Op dit moment is deze romige bloemkoolsoep met spekjes mijn favoriet. Ik heb heel wat porties in de vriezer zodat ik altijd snel heerlijke soep op tafel kan zetten. Lekker als lunch, als voorgerecht of als avond-eten met een salade.

Ingrediënten (4-6 porties)

  • 1 bloemkool
  • 2 eetlepels kruidenbouillonpoeder (of een blokje voor 1 liter)
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 2 knoflookteentjes
  • Kerriepoeder, kurkuma en rozemarijn (gewoon uit een potje)
  • 200 gram spekjes

Bereiding

Snijd de bloemkool in roosjes en spoel goed af. Breng een halve liter water aan de kook en voeg hier het bouillonpoeder, knoflookteentjes en bloemkool aan toe. Laat met de deksel op de pan koken tot de bloemkool zacht is (dit duurt ongeveer 15-20 minuten) en kook op het einde de kruiden even mee. Bak ondertussen de spekjes knapperig. Haal de pan met bloemkool van het vuur, en pureer de bloemkool met een staafmixer, keukenmachine of blender. Voeg tussendoor de crème fraiche en eventueel extra water toe (afhankelijk van hoe dik je de soep wilt). Proef even wat je van de smaak vindt en voeg eventueel extra kruiden, bouillon of water toe. Schep de soep in kommen en maak af met de uitgebakken spekjes.

Eet smakelijk! X

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *