Koolhydraatarme pompoencake

Koolhydraatarme pompoencake

Ik ben echt gék op pompoen en nu het eindelijk weer ‘pompoenseizoen’ is, probeer ik er dan ook zoveel mogelijk gerechten mee te maken. Omdat ik pompoen over had van mijn koolhydraatarme pompoensoep met geitenkaas én ik zin had in iets zoets, werd het tijd om weer een nieuw receptje te verzinnen. En ja hoor, daar was’ie: koolhydraatarme pompoencake! Gebaseerd op mijn basisrecept voor koolhydraatarme cake, maar dan met pompoen en wat speculaaskruiden. Hoe herfstig wil je het hebben? Ohja, heb je hierna nog steeds pompoen over? Onderaan dit bericht deel ik een paar van mijn favoriete pompoenrecepten!Ingrediënten

  • 200 gram pompoen(blokjes)
  • 170 gram amandelmeel (ik gebruikte amandelmeel van Body & Fit)
  • 4 eieren
  • 100 gram monchou (of andere roomkaas)
  • 60 gram roomboter
  • Zoetstof (zo’n 4-6 eetlepels)
  • 1 of 2 eetlepel(s) speculaaskruiden
  • Theelepel bakpoeder
  • Theelepel vanille-aroma
  • Snuf zout

Verder nodig:

  • (Siliconen) bakvorm
  • Beslagkom
  • Handmixer
  • Oven

Bereiding koolhydraatarme pompoencake

Verwarm de oven voor op 175 graden en leg de monchou en boter alvast op het aanrecht zodat ze straks op kamertemperatuur zijn als je ze nodig hebt. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes en kook deze in klein laagje water met de deksel op de pan. Kook de pompoenblokjes totdat ze zacht zijn (10-15 minuutjes) en laat ze vervolgens goed uitlekken.

Kijk even of de monchou en boter al zacht zijn en verwarm ze anders even een halve minuut in de magnetron. Mix beiden vervolgens met zoetstof (begin met 3-4 eetlepels) en het vanille-aroma tot een glad mengsel en voeg hierna de eieren één voor één toe. Voeg hierna ook de pompoen toe en mix het even goed. Meng het amandelmeel in een apart schaaltje met een theelepel bakpoeder, een snuf zout (niet vergeten) en een eetlepel speculaaskruiden en voeg dit vervolgens ook toe aan het beslag.

Proef nu even wat je van de smaak vindt. Eventueel kun je nog wat extra zoetstof (deze verliest wat zoetkracht tijdens het bakken) of speculaaskruiden toevoegen. Tevreden over de smaak? Giet het beslag dan in een bakvorm en bak gaar in ongeveer 35 minuutjes. Je kunt deze koolhydraatarme pompoencake zowel warm als koud serveren, allebei lekker. Wil je het extra feestelijk maken? Maak de plakken cake dan af met een flinke toef slagroom.

Pompoen over? Probeer dan ook een van deze koolhydraatarme recepten eensKoolhydraatarme pompoenrisotto met geitenkaas

Koolhydtaararme pompoenrisotto - flowcarbfood.nl

Koolhydraatarme pompoenspaghetti

Koolhydraatarme pompoenspaghetti met spinazie en geitenkaas - flowcarbfood.nl

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  1. lieske 5 maart 2018 / 11:52

    Hoi! Ziet er goed uit!

    ik zou deze taart heel graag willen maken, maar wil geen zoetstoffen gebruiken.
    Kan ik zoeten met dadels en / of vijgen en zo ja; moet ik het recept dan aanpassen?

    groetjes!

    • Floortje | Flowcarbfood 5 maart 2018 / 11:55

      Hi Lieske,
      Je kunt zeker dadels gebruiken om de cake te zoeten, maar bedenk wel dat de cake dan niet meer koolhydraatarm is 🙂

  2. Lia 6 oktober 2018 / 14:59

    Kan ik in plaats van monchou ook biogarde gebruiken?

    • Floortje | Flowcarbfood 6 oktober 2018 / 15:32

      Hi Lia! Je kunt het wel proberen, maar ik denk dat dit de textuur wel verandert. Veel bakplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *