Koolhydraatarm weekmenu 25

Koolhydraatarm weekmenu 25

Het is weer zondag, en dus tijd voor een nieuw koolhydraatarm weekmenu! In het weekmenu hieronder vind je vijf koolhydraatarme gerechten voor het avondeten, inclusief de bijbehorende boodschappenlijst voor 2 personen (onderaan het bericht). Een goede planning maakt gezond eten namelijk een stuk makkelijker (en leuker)! Daarnaast voorkomt dit dat je eten weg moet gooien. Ik selecteer namelijk gerechten die qua ingrediënten bij elkaar passen, zodat je zo min mogelijk overhoudt. Handig, toch? De titels en foto’s van de gerechten zijn trouwens klikbaar. Als je hierop klinkt kom je bij het volledige recept en de bereidingswijze uit. Fijne week!Maandag: koolhydraatarme broccolistamppot met kaas en mosterd

koolhydraatarme broccolistamppot met mosterd en kaas

Ik ben gek op stamppot! En dan zeker op de koolhydraatarme versie. Deze koolhydraatarme broccolistamppot met kaas en mosterd is een (vegetarische) variatie op mijn geliefde koolhydraatarme broccolistamppot met paprika, spekjes en rookworst. Net zo lekker, maar dan net even anders én geschikt voor vegetariërs.

Dinsdag: koolhydraatarme tuna-melt wraps met rodekoolsalade

Koolhydraatarme tuna-meltwrap

Kennen jullie de tuna melt wraps nog? De combi van tonijn, avocado en gesmolten kaas is top! Lekker met een vrolijke (en hele simpele) rode koolsalade. Ik gebruik hiervoor meestal de koolhydraatarme wraps van Body & Fit, aan twee grote wraps heb je met z’n tweeën meer dan genoeg.


Woensdag: koolhydraatarme pasta bolognese

Gezonde pasta bolognese

Pasta blijft toch wel het beste comfort-food na een lange dag. Van deze gezonde (en koolhydraatarme) pasta bolognese word je gegarandeerd happy! Super smaakvol, vullend énnnn er zit rode wijn in. Kan niet beter toch? Serveer er een paar cherrytomaatjes en wat geraspte Parmezaanse kaas bij en bewaar de restjes daarvan samen met de overgebleven tomatenpuree voor de tortizza’s van vrijdag.

Donderdag: koolhydraatarme pompoensoep

koolhydraatarme pompoensoep

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn: ik ben gek op pompoen. Koolhydraatarme pompoenspaghettipompoencupcakes en zelfs pompoenijs! Koolhydraatarme pompoensoep mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Heerlijk toch, op een koude herfstavond?! Deze variant is niet alleen super gezond, maar ook lekker romig, smaakvol en vullend.  Met 2 geitenkaas-quesadilla’s heb je zo een top-maaltijd! Oh, ben je niet zo’n geitenkaas-fan? Vervang de geitenkaas (in de soep én in de quesadilla’s) dan door roomkaas.

Het recept is voor 4 porties. De 2 overgebleven (kleinere) porties bewaar je voor morgen.

Vrijdag: koolhydraatarme tortizza’s en pompoensoep

koolhydraatarme tortizzas

Weekend! Tijd voor pizza! Of nouja: koolhydraatarme tortizza’s. Net zo lekker, maar dan wel koolhydraatarm én super simpel. Beleg de 2 koolhydraatarme wraps met wat tomatensaus, kaas en eventuele restjes van de afgelopen week, serveer er een kop pompoensoep bij en je hebt een top maaltijd!


Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

 • 1 avocado
 • 1 flespompoen (of 800 gram pompoenblokjes)
 • 2 winterpenen
 • 100 gram bleekselderij
 • 1 grote broccoli
 • 4 uien
 • Cherrytomaatjes
 • Bol knoflook
 • Klein zakje rucola
 • Halve rode ui
 • 300 gram (voorgesneden) rode kool
 • 4-5 kleine augurken
 • Blik tomatenblokjes (400 gram)
 • Blikje tonijnstukken in olijf- of zonnebloemolie
 • 150 gram (runder)gehakt
 • 250 gram belegen kaas
 • 4 rondjes zachte geitenkaas
 • 1 bol mozzarella
 • Geraspte Parmezaanse kaas
 • Roomkaas
 • 6 grote koolhydraatarme wraps (Body & Fit)
 • 100 gram koolhydraatarme pasta (bijvoorbeeld Pasta alla Eve van Body & Fitshop
 • Mayonaise
 • Griekse yoghurt
 • Mosterd (3 theelepels)
 • 2 blikjes tomatenpuree
 • Bouillonpoeder (3,5 eetlepels)
 • Rode wijn (200 ml)
 • Wokolie, olijfolie en boter om in te bakken
 • Kruiden: peper, zout, gemalen komijn, chilipoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder, oreganoPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *