Gezonde pasta bolognese (koolhydraatarm)

Gezonde pasta bolognese

Pasta blijft toch wel het beste comfort-food na een lange dag. Van deze gezonde (en koolhydraatarme) pasta bolognese word je gegarandeerd happy! Super smaakvol, vullend énnnn er zit rode wijn in. Kan niet beter toch?Ingrediënten (2 personen)

 • 100 gram koolhydraatarme pasta (bijvoorbeeld Pasta alla Eve of koolhydraatarme penne)
 • 200 gram wortel
 • 100 gram bleekselderij
 • 1 ui
 • Blik tomatenblokjes (400 gram)
 • 150 gram (runder)gehakt
 • 2 theelepels bouillonpoeder
 • Half blikje tomatenpuree (30-40 gram)
 • 200 ml rode wijn
 • Olijfolie
 • Teentje knoflook
 • Theelepel oregano, peper en zout
 • Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding gezonde pasta bolognese

Snipper de ui en rasp de wortel en bleekselderij. Verhit olie in een grote (wok)pan en bak de groente een paar minuten totdat de ui glazig is. Voeg vervolgens het gehakt en een geperst knoflookteentje toe en bak ongeveer 5 minuten mee.

Voeg hierna ook de tomatenpuree, anderhalve theelepel oregano en wat peper en zout toe en bak dit 1 à 2 minuten mee. Schenk vervolgens de rode wijn erbij en laat een paar minuten pruttelen. Voeg vervolgens het bouillonpoeder en de tomatenblokjes toe, roer goed door en laat het minimaal een kwartier zachtjes doorkoken. Mocht je er tijd voor hebben: wat langer (zo’n 30 minuten) is nóg beter voor de smaak.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking terwijl de saus staat te pruttelen. Proef ondertussen even wat je van de smaak van de saus vindt, en voeg eventueel nog wat extra bouillonpoeder, peper, zout en/of oregano toe.

Pasta klaar? Saus klaar? Schep de pasta dan door de saus en verdeel over twee borden. Maak af met wat geraspte Parmezaanse kaas, serveer er een goed glas rode wijn bij en eet smakelijk!


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *