Koolhydraatarme broccolistamppot met paprika, spekjes en rookworst

koolhydraatarme broccolistamppot met spekjes, paprika en rookworst

Ik denk dat het al wel duidelijk was: ik ben gék op stamppot. Toen ik net koolhydraatarm ging eten leek me dat nog wel een dingetje, want hoe maak je stamppot zonder aardappel? Nou, heel makkelijk blijkbaar! Bij koolhydraatarme wortelstamppot vervang ik de aardappel bijvoorbeeld door bloemkool (proef je dus écht niks van). En bij deze koolhydraatarme broccolistamppot? Daarbij gebruik ik gewoon extra veel broccoli (oké, en wat roomkaas)! En ik beloof je: dat is heerlijk. Het lijkt een beetje op boerenkoolstamppot, maar dan wat zachter én koolhydraatarm. Heerlijk met gebakken spekjes, ui, paprika én natuurlijk rookworst. En zeg nou zelf, wat is er met zulk weer lekkerder dan een flink bord (koolhydraatarme) stamppot?




Ingrediënten (2 personen)

  • 1 (grote) broccoli
  • 75 gram spekjes (kun je eventueel ook weglaten als je daar niet van houdt)
  • 1 ui
  • 1 (rode) paprika
  • Rookworst (ik gebruikte 1/4 per persoon)
  • 2 / 3 eetlepels roomkaas
  • 2 theelepels bouillonpoeder

Bereiding koolhydraatarme broccolistamppot

Snijd de broccoli in stukjes (helemaal, ook de stronk) en spoel goed af in een vergiet. Breng in een pan een klein laagje water met het bouillonpoeder aan de kook en voeg hier de broccoli aan toe. Doe de deksel op de pan en laat koken/stomen tot de broccoli zacht is. Bak de spekjes (zonder olie of boter) en snijd ondertussen de ui en paprika. Voeg de ui toe als de spekjes een beetje verkleurd zijn, en bak op het einde de paprika kort mee. Giet dan de broccoli af, voeg hier de roomkaas aan toe en pureer met een stamper of staafmixer. Roer de spekjes, ui en paprika erdoorheen (of schep het er later overheen) en verwarm tot slot de rookworst zoals aangegeven op de verpakking. Verdeel de koolhydraatarme broccolistamppot over twee borden en serveer de rookworst ernaast.

Eet smakelijk! X


Meer koolhydraatarme stamppot inspiratie? Wat dacht je van deze koolhydraatarme hutspot?

Koolhydraatarme hutspot

Print Friendly, PDF & Email

15 Comments

  1. Willianne 2 oktober 2017 / 18:32

    Wow, deze was echt boven verwachting lekker!! Klein beetje fantasie en je denkt aan boerenkool stamppot?

    • Floortje | Flowcarbfood 4 oktober 2017 / 09:24

      Hi Willianne! Goed om te horen, het blijft ook echt een van mijn favoriete herfst- en winterreceptjes!

  2. Ria 13 november 2017 / 12:24

    Ik maak t altijd met bloemkool en broccoli is ook echt heerlijk! Natuurlijk lekkere spekjes en gebakken uitjes erbij en je hebt een heerlijke gezonde stamppot!

    • Floortje | Flowcarbfood 13 november 2017 / 12:51

      Ja heerlijk he! Blijft absoluut een van mijn favorieten 🙂

  3. Margriet 11 april 2018 / 18:17

    Het was erg lekker! Een portie ingevroren voor volgende week.
    Dank je wel voor het recept.

    • Floortje | Flowcarbfood 11 april 2018 / 18:21

      Wat leuk om te horen Margriet! Geniet er van 🙂 Liefs!

  4. Nancy 15 september 2018 / 16:09

    Ik wil het recept vandaag graag maken. Gebruik je gewone ( naturel ) roomkaas, of roomkaas met kruiden?

    • Floortje | Flowcarbfood 15 september 2018 / 16:11

      Hi Nancy! Leuk dat je de stamppot gaat maken! Ik gebruik naturel roomkaas 🙂 Geniet ervan!

  5. Margriet 19 oktober 2018 / 17:42

    Heerlijke stamppot ! Zelfs mijn man lust het en dat wil wat zeggen hahaha……

    • Floortje | Flowcarbfood 22 oktober 2018 / 17:26

      Wat super leuk om te horen Margriet! Geniet ervan samen!

  6. Jenny 5 december 2018 / 18:56

    We hebben dit vanavond gegeten, ik zoals het hier staat en mijn man met aardappels
    Het was echt heerlijk en ik vond het eigenlijk lekkerder dan met aardappels! Dit is echt een blijvertje en ik ga het nog eens proberen met andere groente, bv rauwe andijvie stampot.
    Dank je wel voor het supergoede idee.
    Hoe kom je daar nou op?
    Groetjes Jenny

    • Floortje | Flowcarbfood 6 december 2018 / 10:25

      Wat ontzettend leuk om te horen Jenny! Goed idee ook inderdaad om het eens met andijvie te proberen, ik ben benieuwd hoe die versie bevalt 😀

  7. Jeanine 26 april 2019 / 17:58

    Het was heerlijk, had het stiekem niet verwacht. ?
    Deze komt zeker vaker op tafel. Bedankt!

    • Floortje | Flowcarbfood 28 april 2019 / 09:46

      Goed om te horen Jeanine! Leuk dat je verrast bent 🙂

  8. angelique 27 januari 2020 / 09:53

    HEER-LIJK! en ook erg makkelijk om te maken, top receptje :)! ga ik absoluut vaker maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *