Koolhydraatarme hutspot met spekjes en rookworst

Koolhydraatarme hutspot

Voor wie het nog niet doorhad: ik hou van stamppot! En ik hoop jullie ook, want ik heb weer een nieuwe koolhydraatarme variant gemaakt vandaag: koolhydraatarme hutspot, wortelstamppot of hoe je het wil noemen. Zonder aardappel, maar met meer groenten én meer smaak! Ik vind dit echt het ultieme herfst/winterfoodideaal om na een lange, koude dag mee op de bank te ploffen.




Ingrediënten (2 personen)

 • Halve bloemkool (de bloemkool die je overhoudt kun je bijvoorbeeld gebruiken om bloemkoolrijst of bloemkoolsoep te maken)
 • Zak hutspot groente (500 gram)
 • 1 of 2 teentjes knoflook
 • 2 theelepels bouillonpoeder
 • 2 eetlepels roomkaas
 • Flinke hand geraspte kaas
 • 75 gram spekjes
 • Rookworst (ik gebruikte twee kleintjes)
 • Eventueel 1 eetlepel juspoeder
 • Nootmuskaatpoeder

Bereiding koolhydraatarme hutspot

Snij de bloemkool in roosjes en doe in een pan met een klein laagje water en het bouillonpoeder. Voeg ook de teentjes knoflook, alle de wortel en de helft van de ui uit de zak hutspotgroente toe en kook met de deksel op de pan tot de groente zacht zijn.

Bak ondertussen de spekjes bruin en voeg op het einde de rest van de ui toe. Om jus te maken voeg je hier een eetlepel juspoeder en wat water aan toe.

Giet de groenten af als ze gaar zijn, voeg hier de roomkaas, geraspte kaas en nootmuskaat aan toe en maak hier puree van met een keukenmachine, staafmixer of stamper. Verwarm de rookworst tot slot zoals aangegeven op de verpakking en serveer bij de puree.

Maak de puree af met de spekjes, ui en jus (ja, kuiltje maken net als vroeger!) en je koolhydraatarme wortelstamp (of hutspot) is klaar!

Eet smakelijk! X



Print Friendly, PDF & Email

11 Comments

 1. Ria van Woggelum 8 februari 2017 / 14:40

  Ik wilde dit recept printen om te bewaren in mijn map, maar dit lukt van geen kanten. Is dit niet mogelijk of moet je iets specialls doen?

  • Floortjegielen 8 februari 2017 / 15:42

   Hoi Ria! Ik heb je het recept gemaild als PDF, dan kun je het gemakkelijk printen 🙂 Veel kookplezier!

   • Betty 14 november 2019 / 16:07

    Ik vond de koolhydraadRme hutspot heerlijk. Weet u ook hoeveel koolhydraten die bevar?

 2. Nicole 15 maart 2017 / 09:51

  Kan je dit ook een avond van te voren maken en dan opwarmen? Of wordt het dan snot??

  • Floortje | Flowcarbfood 15 maart 2017 / 13:26

   Hoi Nicole! Ja dat kan zeker 🙂 Ik zou de stamppot dan niet te dun pureren. Ik ben benieuwd wat je er van vindt! Liefs Floortje

 3. Pien 13 september 2017 / 00:30

  Vandaag ontdekte ik deze site, omdat ik op zoek was naar een hutspot recept koolhydraatarm + glutenvrij……Dat heb ik hier dus gevonden, maar ik kan het niet printen helaas. Is er een andere mogelijkheid om dit ‘op papier’ te krijgen, want ik werk op een ouderwetse desktop en die staat helaas niet in de keuken!!!

  • Floortje | Flowcarbfood 13 september 2017 / 09:48

   Hoi Pien,

   Goeie tip, dankjewel! Ik heb zojuist een button onder de recepten toegevoegd zodat je ze kunt printen. Ik hoor graag of het lukt (en wat je van de hutspot vindt 🙂 )

   Groetjes, Floortje

  • Pien 15 september 2017 / 14:40

   Helemaal perfect….dank je wel! Het printen lukte prima, en de hutspot staat voor morgen op het menu. Je hoort nog of wij ‘m lekker vonden (met die knolselderij). Zoniet, dan ga ik die de volgende keer vervangen door bv. bloemkoolpuree?

 4. Marlies 10 november 2017 / 17:48

  Heerlijke hutspot! Heb al knolselderij , koolrabi en peterseliewortel geprobeerd, maar bloemkool is het lekkerste! Ik ga niets anders meer gebruiken. Dankje voor het lekkere recept ?! Morgen ga ik de pannenkoeken proberen, topsite waar ik veel inspiratie vandaan haal ?.
  Groetjes Marlies

  • Floortje | Flowcarbfood 10 november 2017 / 18:40

   Hoi Marlies! Wat leuk om te horen, bedankt voor de complimenten! Geniet van de pannenkoeken morgen 🙂 Liefs, Floortje

 5. Jennifer 11 maart 2019 / 12:29

  Heerlijk, heel blij met dit recept!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *