Koolhydraatarme pompoensoep

koolhydraatarme pompoensoep

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn: ik ben gek op pompoen. Koolhydraatarme pompoenspaghetti, pompoencupcakes en zelfs pompoenijs! En je raadt het vast al: koolhydraatarme pompoensoep mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Heerlijk toch, op een koude herfstavond?! Deze variant is niet alleen super gezond, maar ook lekker romig, smaakvol en vullend. Ik maak hem zelf graag af met wat geitenkaas (gouden combi!), maar roomkaas kan ook prima. Het recept deel ik hieronder met je.
Ingrediënten (4 porties)

 • 1 flespompoen (of 800 gram pompoenblokjes)
 • 1 winterpeen (zo’n 200 – 250 gram)
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 1,5 eetlepel bouillonpoeder
 • 2 eetlepels roomkaas of 2 rondjes geitenkaas
 • Gemalen komijn, chilipoeder en kerriepoeder
 • Wokolie
 • Eventueel voor erbij: 2 koolhydraatarme wraps (Body & Fit)

Bereiding koolhydraatarme pompoensoep

Snijd de pompoen in stukken. De schil kun je prima laten zitten trouwens! Scheelt een heleboel werk én zo hoef je minder weg te gooien. Schrap de winterpeen (dat is helaas wél nodig) en snijd deze in schijfjes.

Verhit flink wat wokolie in een grote (wok)pan, fruit de ui en voeg vervolgens de pompoen en winterpeen toe. Voeg na 5 minuten de geperste teentjes knoflook en kruiden toe en bak nog even mee.

Schep de groenten over in een hoge (soep)pan en voeg het bouillonpoeder toe. Schenk een laagje water in de pan, zodat de groenten net onder water staan.

Laat de pompoen en wortel 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan en pureer vervolgens met een staafmixer. Voeg eventueel wat extra water toe als je de soep wat dunner wilt maken. Proef ook even wat je van de smaak vindt, en voeg eventueel nog wat extra kruiden en/of bouillonpoeder toe.

Tevreden? Schep de soep dan in 2 kommen en maak af met wat room- of geitenkaas.

Bij de soep serveer ik graag knapperige wraps met geitenkaas. Deze maak je heel simpel door wat geitenkaas te verdelen over een koolhydraatarme wrap. Leg de andere wrap hier bovenop en bestrooi beide kanten met wat kruiden en peper en zout. Bak krokant in wat wokolie, en snijd (of scheur) in stukjes.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Martha 28 oktober 2018 / 20:02

  Vanavond gemaakt van een hele Hokkaido pompoen. Ik had nog een paar stengels bleekselderij liggen en deze toegevoegd. Wat extra ui, knoflook, kruiden en bouillonblokje er bij gedaan. Het was heerlijk, qua consistentie lijkt het op erwtensoep. Ik had een pan vol, wel genoeg voor 6-8 personen, we kunnen er dus morgen nog wel een keer van eten. Aanrader! ?

  • Floortje | Flowcarbfood 7 november 2018 / 17:19

   Heerlijk Martha!! Leuk om te horen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *