Koolhydraatarm weekmenu 24

Koolhydraatarm weekmenu 24

Het is weer zondag, en dus tijd voor een nieuw koolhydraatarm weekmenu. Deze week maakte ik een speciale ‘herfst-editie’! In het weekmenu hieronder vind je vijf herfstige koolhydraatarme gerechten voor het avondeten, inclusief de bijbehorende boodschappenlijst voor 2 personen (onderaan het bericht). Een goede planning maakt gezond eten namelijk een stuk makkelijker (en leuker)! Daarnaast voorkomt dit dat je eten weg moet gooien. Ik selecteer namelijk gerechten die qua ingrediënten bij elkaar passen, zodat je zo min mogelijk overhoudt. Handig, toch? De titels en foto’s van de gerechten zijn trouwens klikbaar. Als je hierop klinkt kom je bij het volledige recept en de bereidingswijze uit. Fijne week!Maandag: pompoenspaghetti met spinazie en geitenkaas 

Koolhydraatarme pompoenspaghetti met spinazie en geitenkaas - flowcarbfood.nl

Op maandag eet ik voortaan bijna altijd vegetarisch (meatfree monday). Deze pompoenspaghetti is dan een van m’n favorieten. Niet alleen omdat ‘ie errrg lekker is, maar ook omdat ‘ie binnen 5 minuten op tafel staat. En dat vind ik op maandag toch altijd wel ideaal.

De geitenkaas die je overhoudt, gebruik je voor de pompoentoast van woensdag.

Dinsdag: courgettesoep met zalm en snelle kaasbroodjes

Koolhydraatarme courgettesoep met gerookte zalm

Courgettesoep met gerookte zalm is een echte klassieker en een van mijn favoriete soepen. Na een lange dag vind ik soep sowieso een ideale maaltijd. Het is het ultieme comfortfood, staat zo op tafel en is hartstikke gezond én koolhydraatarm. Als extraatje maak ik bij deze courgettesoep vaak snelle koolhydraatarme kaasbroodjes uit de magnetron. Zonder deze broodjes is de soep ook al lekker, maar ik vind het lekker om iets in soep te kunnen dopen. Voor de tijd hoef je het niet te laten: deze broodjes zijn namelijk binnen 2 minuten klaar.

Uit deze pan soep haal je zeker 3 grote porties. Bewaar 1 portie om woensdag 2 kleine kopjes bij de pompoentoast te serveren.


Woensdag: pompoentoast met geitenkaas en avocado

Koolhydraatarme pompoentoast met avocado en geitenkaas

Jahoor: nog een receptje met pompoen in dit weekmenu! Herfstiger kan niet, toch? In combinatie met avocado en geitenkaas (die je nog overhebt van maandag) krijg je een super smaakvol gerecht. Serveer er wat overgebleven courgettesoep van dinsdag bij, en je hebt een top-maaltijd! Oh, als je trouwens nog wat pijnboompitten overhebt van maandag, kun je deze lekker gebruiken als garnering.

De pompoen die je overhoudt, kun je gebruiken om heerlijke pompoencupcakes mee te maken.

Donderdag en vrijdag: broccolistamppot met paprika, spekjes en rookworst

koolhydraatarme broccolistamppot met spekjes, paprika en rookworst

Aangezien dit een herfst weekmenu is, kan stamppot natuurlijk niet ontbreken. Deze broccolistamppot lijkt een beetje op boerenkoolstamppot, maar dan wat zachter én koolhydraatarm. Heerlijk met gebakken spekjes, ui, paprika en rookworst.

Ik vind stamppot trouwens een ideaal gerecht om voor 2 dagen te maken. Een dubbele portie koken is namelijk nauwelijks extra werk. En heel eerlijk: het is ook weleens lekker om op vrijdagavond niet te hoeven koken 🙂 Let op: de ingrediënten uit het originele recept heb ik dus verdubbeld op de boodschappenlijst.

Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu (2 personen)

 • 400 gram pompoenspaghetti (in ieder geval te koop bij de AH, maar volgens mij ook bij andere supermarkten)
 • 400 gram spinazie
 • Halve flespompoen
 • 1 avocado
 • 2 courgettes
 • 2 (grote) broccoli’s
 • 4 uien
 • 2 rode paprika’s
 • Bol knoflook
 • 200 gram zachte geitenkaas
 • Roomkaas (of zuivelspread)
 • 100 gram gerookte zalm(snippers)
 • 150 gram spekreepjes
 • 1 rookworst
 • Geraspte kaas
 • 2 eieren
 • Handje pijnboompitten
 • 6 eetlepels amandelmeel (Body & Fit)
 • Kruiden: chilipoeder, peper, zout, gemalen komijn, kerriepoeder, bouillonpoeder, tijm, knoflookzout
 • Theelepel bakpoeder en eventueel wat zaden en/of pitten
 • Wokolie, olijfolie en/of bakboterPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *