Koolhydraatarme pompoentoast met avocado en geitenkaas

Koolhydraatarme pompoentoast met avocado en geitenkaas

Ja hoor, de pompoengekte gaat gewoon door! Deze koolhydraatarme pompoentoast met avocado en geitenkaas maakte ik een tijdje geleden als lunch toen ik alleen nog maar wat restjes in huis had en ik was blij verrast! Pompoen, avocado en geitenkaas zijn sowieso een top combi, en pompoen blijkt een prima koolhydraatarme toast-vervanger! Dit gerecht is lekker als lunch, maar ook zeker als avond eten. Dan maak ik er vaak nog een lekkere salade of klein kopje soep bij. Hieronder lees je hoe je het maakt.Ingrediënten (2 personen)

  • Halve flespompoen (de andere helft kun je gebruiken voor lekkere pompoencupcakes)
  • 4 rondjes zachte geitenkaas
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Knoflookzout en tijm

Bereiding pompoentoast met avocado en geitenkaas

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was / boen de pompoen goed schoon, en snijd ‘m in plakken. Meng de olijfolie met wat knoflookzout en tijm en besmeer de pompoenplakken hiermee. Leg de pompoenplakken op een vel bakpapier en rooster ze ongeveer 20 minuutjes in de oven. Draai ze halverwege even om.

Haal de pompoenplakken na 20 minuten uit de oven en verdeel ze over 2 borden. Prak de avocado met wat zout (en peper) en verdeel over de plakken pompoen. Verkruimel de geitenkaas eroverheen en strooi er nog wat tijm overheen.

Je kunt pompoenschil prima eten, maar soms is’ie nogal hard. Als je dit niet zo lekker vindt kun je deze er ook prima af snijden.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *