Productreview: koolhydraatarme pompoen ‘spaghetti’

Koolhydraatarme pompoenspaghetti - productreview flowcarbfood.nl

Courgetti en bloemkoolrijst kennen jullie inmiddels wel. Dit kun je nu al een tijdje ook voorverpakt kopen bij de supermarkt (AH en Jumbo). Hoewel ik het meestal zelf maak, is het ideaal voor wie geen spirelli en/of keukenmachine heeft. Vandaag ontdekte ik een nieuwe variant bij de AH: pompoen spaghetti! In deze review lees je wat ik er van vindt.Over de koolhydraatarme pompoen spaghetti

Ik kocht deze koolhydraatarme spaghetti vervanger bij de Albert Heijn voor €2,39 (400 gram). De pompoenspaghetti bevat maar 2 gram koolhydraten per 100 gram. Éen bak is genoeg voor 2 personen, dus dat betekent zo’n 4 gram koolhydraten per persoon. Let je op je calorie-inname? Dan vind je dit ook fijn: slechts 15 kcal per 100 gram!

Mijn ervaring

Aangezien ik gek ben op pompoen, was ik erg nieuwsgierig. Spaghetti van pompoen is lastig om te maken met een spiraalsnijder, dus het is best fijn dat Appie dat al voor ons gedaan heeft. Je hoeft de spaghetti alleen even te wokken in wat olijf- of wokolie. En de smaak en textuur? Die zijn TOP! De spaghetti blijft lekker stevig (en helemaal niet waterig) en behoudt na het wokken echt de pompoensmaak. Ik vind dit een héle goede herfst- en winter vervanger voor courgetti.

Eindoordeel: 9. De pompoenspaghetti heeft echt een topsmaak en -textuur! Ideaal voor wie snel een lekker herfstig, gezond en koolhydraatarm pastaatje op tafel wil zetten! Waar courgetti soms nog weleens wat waterig kan worden, hoef je je daar bij de pompoen-variant geen zorgen om te maken.

Op zoek naar een koolhydraatarm receptje met pompoenspaghetti? Probeer mijn koolhydraatarme pompoenspaghetti met spinazie en geitenkaas eens!

Koolhydraatarme pompoenspaghetti met spinazie en geitenkaas - flowcarbfood.nl


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *