Productreview: lijnzaaddrink van Ooomega

Productreview lijnzaaddrink Ooomega - flowcarbfood.nl

Ik mocht de nieuwe lijnzaaddrink van Ooomega proberen. Dit is een plantaardige drank die een beetje op melk lijkt, maar dan koolhydraatarm én met Omega-3. Maar, hoe gebruik je het? En is het lekker? Dan lees je in dit bericht!

 

Over de lijnzaaddrink van Ooomega

Er zijn drie varianten van de lijnzaaddrink: Original, Original Sweetened en Macchiato. Deze varianten verschillen in smaak (logisch), maar ook in het aantal koolhydraten. Zo bevat de Original vrijwel geen koolhydraten en suiker (fijn!), maar bevatten de andere twee varianten bijna 5 gram suiker per glas (240 ml). Even ter vergelijking: melk bevat 5 gram koolhydraten per 100 ml, dus dat komt neer op zo’n 12 gram koolhydraten per glas.

Een ander voordeel van deze lijnzaaddrink is dat het Omega-3 bevat, wat goed is voor je hart- en bloedvaten. Één glas bevat 1200 mg Omega-3, dit is goed voor 60% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Verder is het onder andere een bron van calcium, vitamine K, vitamine B12 en vitamine D2. Deze vitamines helpen bij het behoud van gezonde botten en tanden.

De lijnzaaddrink is ook geschikt voor veganisten en mensen die lactose-intolerant zijn. De drink is namelijk 100% plantaardig en lactose-vrij.

Mijn oordeel

Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin erg moest wennen aan de smaak en textuur van de lijnzaaddrink. Ik had namelijk verwacht dat het een beetje op sojamelk zou lijken, maar dat is niet zo. De lijnzaaddrink van Ooomega is wateriger dan sojamelk en een bijkomend nadeel daarvan, is dat het dus niet opschuimt. Jammer, want ik had gehoopt op een gezonde cappuccino. Vind je een schuimlaag niet zo belangrijk? Dan kun je de lijnzaaddrink prima gebruiken in de koffie! Ook erg lekker met wat kaneel 🙂

Zoals ik eerder schreef in een review over sojamelk, dronk ik voordat ik koolhydraatarm at ook al een hele tijd geen hele glazen melk meer. Ik drink gewoon liever andere dingen 😉 Ik gebruik(te) melk producten vooral ergens doorheen, of voor de cappuccino. Hoewel ik dus ook niet van plan was om deze lijnzaaddrink zo te gaan drinken, probeerde ik het natuurlijk wel voor deze review. En jep, ook nu geldt weer: ik drink liever iets anders. Omdat ik meer dan genoeg pakken in huis had, nam ik er een paar mee naar m’n werk zodat mijn collega’s het ook konden proberen. De meningen waren verdeeld: sommigen waren niet zo happy met de nasmaak, terwijl anderen de gezoete variant naar Baileys (!) vonden smaken. Maar, dat de lijnzaaddrink niet opschuimt was voor mijn collega’s ook een teleurstelling.

Koolhydraatarme lijnzaadpap

Gezien de fijne voedingswaarden van de lijnzaaddrink, wilde ik het nog niet opgeven en besloot ik de lijnzaaddrink te gebruiken bij het koken. En dat was, echt waar, zeker een succes. Ik maakte er namelijk koolhydraatarme lijnzaadpap mee. Sinds ik koolhydraatarm eet, mis ik havermout- en rijstepap enorm. Zeker op koude ochtenden, dus met de winter in aantocht vond ik het wel tijd voor een koolhydraatarme pap-variant. Ik weet dat lijnzaadpap misschien niet heel aantrekkelijk klinkt, maar ik beloof je: lekker is het wel. En zoet, warm, gezond én koolhydraatarm. Ik maakte drie varianten: koolhydraatarme lijnzaadpap met appel en kaneel (mijn persoonlijke favoriet), koolhydraatarme lijnzaadpap met kokos en frambozen en koolhydraatarme lijnzaadpap met amandel en speculaas. De drie recepten vind je in mijn artikel ‘Koolhydraatarme lijnzaadpap: drie recepten’. Welke lijkt jou het lekkerst?

Koolhydraatarme lijnzaadpap - flowcarbfood.nl

Eindoordeel: Ik zou er niet gauw een heel glas van opdrinken, maar zoals ik al zei: dat doe ik ook niet met gewone melk of sojamelk. Om lijnzaadpap mee te maken is de lijnzaaddrink van Ooomega echter perfect, en de voedingswaarden zijn ook meer dan prima. Ohja: ik geef de voorkeur aan de ‘Original’ variant. De andere twee varianten bevatten namelijk suiker (en daardoor dus ook meer koolhydraten) en hebben naar mijn mening een wat kunstmatige smaak.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *