Product review: Alpro Soya drink

Alpro Soya drink

Jan bracht deze ongezoete sojamelk voor me mee, gekocht bij de Action. Hoewel ik eigenlijk nooit een glas melk drink, ben ik wel dol op cappuccino’s en latte’s. Aangezien in sojamelk veel minder koolhydraten zitten dan in normale (koe)melk, was ik erg was benieuwd hoe deze zou smaken. In dit bericht je wat ik er van vindt!Over Alpro Soya ongezoet

Deze sojadrink kun je gebruiken als melkvervanger en is eiwitrijk en suikervrij. 100 ml ongezoete sojadrink bevat maar 0,2 gram koolhydraten, terwijlnormale melk ruim 5 gram koolhydraten per 100 ml bevat. Behoorlijk verschil dus! Daarnaast zijn aan de sojadrink extra calcium en vitaminen toegevoegd.

Mijn ervaring

Ik probeerde een glas sojadrink als tussendoortje en ik was niet heel enthousiast over de smaak. Ik kan de smaak denk ik het beste omschrijven als ‘muffig’. Maar, hoewel ik als kind zeker 2 of 3 glazen melk per dag dronk, drink ik nu eigenlijk nooit meer echt een glas melk. Dus wat dat betreft vond ik het niet zo’n ramp: ik was sowieso niet van plan om hier hele glazen van te gaan drinken. Ik drink gewoon liever een kop thee of een cola’tje zero 😉

Cappuccino met sojamelk

Wel ben ik mega gek op cappuccino en latte macchiato’s, dus een koolhydraatarme variant daarop zou ideaal zijn! En ik moet zeggen: schuim van sojamelk is een prima vervanger voor normaal melkschuim! Het is wel wat minder romig, maar het schuim is lekker stevig! Voor bij de koffie kan ik de sojadrink dus zeker aanraden!

 

Eindoordeel: 5 of 7.5. Afhankelijk van wat je ermee wilt doen! Ik zou er zelf niet snel een heel glas van drinken, maar in je cappuccino of latte is het absoluut prima!

 

  

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *