Review: Modifast Protein Shape Milkshake aardbei

Modifast Protein Shape Shake review - flowcarbfood.nl

Een paar weken geleden kreeg ik een heel mooi en groot pakket met producten van Modifast thuisgestuurd om uit te proberen. In dat pakket zaten onder andere koolhydraatarme en eiwitrijke shakes. Goeie timing, want ik was toen net met m’n nieuwe baan begonnen. Makkelijke koolhydraatarme ontbijtjes en tussendoortjes kwamen dus goed van pas. Ik testte als eerste de aardbei shake. Hieronder lees je wat ik ervan vond.
Over Modifast Protein Shape Milkshake

Met deze shakemix kun je eiwitrijke en koolhydraatarme shakes maken als ontbijt, tussendoortje of als snack na het sporten. Hoewel de shakes laag zijn in koolhydraten en calorieën, zouden ze er (volgens de verpakking) vanwege de extra eiwitten toch voor zorgen dat je hongergevoel wegblijft en dat je spieren intact blijven. Één grote bus kost tussen de €15 en €25 euro (bij Koopjesdrogist is hij het goedkoopst) en hier kun je zo’n 18 shakes mee maken. Ik had zelf een kleine bus om 8 shakes mee te maken, maar die ben ik online nog niet tegen gekomen.

Mijn ervaring

Op de verpakking staat dat je vier schepjes poeder moet mengen met 200 ml water. Dat deed ik de eerste keer, maar toen was ik niet helemaal happy met de smaak en textuur. Ook vulde de shake niet heel goed, zeker niet als ik het als ontbijt at. Gelukkig had ik al snel wat verzonnen waardoor zowel de smaak als de textuur top waren én waardoor de shake goed vulde.

Om er een volledig ontbijt van te maken en de smaak en textuur te verbeteren mixte ik het volgende:

  • 4 schepjes
  • 1 eetlepel lijnzaad (voor de extra vezels)
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 150 – 200 ml water (ongeveer)

Doe alles samen in een mixer of afsluitbare beker, mix of shake even goed en je ontbijtje is klaar! Met de Griekse yoghurt erbij is de shake heel lekker romig en heeft het echt een ‘milkshake-textuur’. De smaakcombinatie van de shakemix met de Griekse yoghurt is ook top: lekker zoet, maar niet té. Het doet me heel erg denken aan ‘luchtig toetje’ van Friesche Vlag, dat ik vroeger vaak at. Erg lekker.

Modifast Protein Shape Shake review - flowcarbfood.nlAls ontbijt vult deze versie prima: ik kan hier wel een paar uurtjes op vooruit. Vanwege de eiwitten is het ook erg geschikt als je net gesport hebt. Wil je de shake alleen als tussendoortje of als snack na het sporten? Dan zou ik één eetlepel Griekse yoghurt en 200 ml water gebruiken.

Eindoordeel: 8. Als je het advies op de verpakking even negeert en wat Griekse yoghurt en lijnzaad toevoegt aan de mix, is dit een top ontbijt (of tussendoortje)! Lekker zoet en luchtig én goed vullend dankzij de eiwitten.

Ook benieuwd naar de shakemix? Bij onder andere de Online Drogist kun je hem online bestellen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *