Courgettesoep met gerookte zalm en snelle koolhydraatarme kaasbroodjes

Courgettesoep met gerookte zalm

Courgettesoep met gerookte zalm is een echte klassieker en absoluut een van mijn favoriete soepen. Na een lange dag vind ik soep sowieso een ideale maaltijd. Het is het ultieme comfortfood, staat zo op tafel en is hartstikke gezond én koolhydraatarm. Als extraatje maakte ik bij deze courgettesoep snelle koolhydraatarme kaasbroodjes uit de magnetron. Zonder deze broodjes is de soep ook al lekker, maar ik houd er altijd van om iets in soep te kunnen dopen. Voor de tijd hoef je het niet te laten: deze broodjes zijn namelijk letterlijk binnen 2 minuten klaar.




Ingrediënten courgettesoep (2 personen)

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 flinke eetlepels roomkaas of crème fraiche
  • 1,5 eetlepel bouillonpoeder (ik gebruikte tuinkruidenbouillon)
  • 100 gram gerookte zalm(snippers)
  • (Vloeibare) boter om in te bakken
  • Kruiden: Kerriepoeder en peper

Ingrediënten snelle koolhydraatarme kaasbroodjes (2 broodjes)

Wil je er snelle koolhydraatarme kaasbroodjes bij serveren? Dan heb je dit nodig voor 2 broodjes:

  • 6 eetlepels amandelmeel (Body & Fit)
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 handjes geraspte kaas
  • Optioneel: zaden en/of pitten (ik gebruikte wat zonnebloempitten)

Verder nodig:

  • Hoge (soep)pan
  • Staafmixer
  • Magnetron
  • 2 magnetronbestendige mokken

Bereiding courgettesoep

Snijd de ui en courgette in stukken. Dit hoeven geen hele kleine stukjes te zijn hoor, want je pureert alles straks toch.

Verhit wat boter in een hoge pan en fruit de ui hierin. Voeg vervolgens de stukken courgette en geperste knoflook teen toe en bak dit totdat de courgette begint te verkleuren (schep goed om!).

Voeg wat kerriepoeder, peper en anderhalve eetlepel bouillonpoeder toe, schep alles nog een paar keer goed om en voeg dan zo’n 250 ml water toe. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken.

Wil je er koolhydraatarme kaasbroodjes bij serveren? Die kun je dan nu ondertussen maken. Onderaan dit bericht beschrijf ik hoe. Maak je ze niet? Dan kun je nu even vijf minuten chillen (of alvast opruimen, doe ik altijd tijdens het wachten).

Zijn de 5 minuten voorbij? Haal de pan dan van het vuur, voeg 2 eetlepels roomkaas of crème fraiche toe en pureer alles met een staafmixer. Hoe lang je moet pureren is afhankelijk van wat je lekker vindt: houd je van een gladde of grove soep? Voeg gerust wat extra water toe als je de soep wat dunner wilt maken en vergeet vooral niet te proeven (en eventueel wat extra peper, zout, kerrie of bouillonpoeder toe te voegen).

Verdeel de soep vervolgens over 2 kommen en maak af met de gerookte zalmsnippers en eventueel nog wat extra roomkaas of crème fraiche.

Bereiding snelle koolhydraatarme kaasbroodjes

Terwijl de soep rustig doorkookt, maken we de snelle koolhydraatarme kaasbroodjes.

Verdeel de ingrediënten over 2 mokken (dus per mok 1 ei, 3 eetlepels amandelmeel, halve eetlepel olie, halve theelepel bakpoeder en 1 handje geraspte kaas) en kluts dit door elkaar met een vork.

Zet de mokken een voor een anderhalve minuut in de magnetron op vol vermogen. Let op: doe ze echt om de beurt, tegelijk worden ze vaak taai of niet goed gaar.

Haal de koolhydraatarme broodjes uit de mokken, snijd ze doormidden en serveer ze bij de soep.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  1. Mariella Schouwenaar 25 januari 2018 / 19:22

    Wauw! In een woord = HEERLIJK!

    net gemaakt! Super snel klaar mega lekker en vult enorm! Echt een aanrader!

    • Floortje | Flowcarbfood 25 januari 2018 / 19:59

      Wat ontzettend leuk om te horen Mariella!

  2. Rita 27 januari 2018 / 19:39

    Vanavond deze soep met het broodje erbij. Echt verrukkelijk!
    Zelfs mijn grieperige man vond het lekker.

    • Floortje | Flowcarbfood 28 januari 2018 / 09:24

      Hoi Rita! Wat leuk om te horen. Hopelijk knapt je man snel weer op!

  3. Kristel 17 februari 2019 / 20:34

    Kan je de broodjes ook maken in de oven? Zoja op hoeveel graden en hoelang?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *