Koolhydraatarm weekmenu 14

koolhydraatarm weekmenu 14

Zondag betekent: tijd voor weer een nieuw koolhydraatarm weekmenu. Vijf koolhydraatarme gerechten voor het avondeten, inclusief de bijbehorende boodschappenlijst (onderaan het bericht). Zo wordt gezond eten weer een stuk makkelijker (en leuker)! Ohja, ik heb rekening gehouden met het mooie weer van komende week: makkelijke, frisse recepten waarvoor je zo min mogelijk boven een warm fornuis hoeft te staan 😉De meesten van jullie weten het inmiddels wel: ik heb sinds kort ‘meatfree monday’ ingevoerd. Mijn vegetarische week een tijdje terug heeft me namelijk doen inzien dat ik echt wel wat minder vlees kan eten. Sowieso eet ik al steeds vaker vegetarisch, maar op maandag heb ik nu dus standaard een ‘vega’-dag ingevoerd en dat zie je ook terug in m’n weekmenu’s. Hoe kijken jullie hier tegenaan? Ben erg benieuwd!

Maandag: vegetarische bloemkoolrisotto met groene asperges

koolhydraatarme risotto met groene asperges

Oké, 1 kleine uitzondering: voor dit gerecht sta je wel even in de keuken. Maar, dat is het meer dan waard. En ter compensatie heb ik verder alleen maar gerechten toegevoegd waarvoor géen oven of fornuis nodig is. Goeie deal? Voor de oplettende lezers: dit recept stond ook op het vorige weekmenu. Maar, ik ben nu eenmaal gek op groene asperges en nu zijn ze er nog. Zo veel mogelijk van genieten, dus! Uit dit recept voor koolhydraatarme risotto haal je twee méga grote porties. Voel je absoluut niet verplicht om alles op te eten. Zit je vol? Bewaar dan gewoon een deel voor de lunch de volgende dag. Koud is de risotto namelijk ook lekker. In het recept gebruik ik witte wijn: super lekker, maar je kunt het eventueel ook weglaten.

Met de mascarpone die je overhoudt en wat bevroren frambozen, maak je in een handomdraai heerlijk koolhydraatarm frambozenijs trouwens!

Dinsdag: gevulde puntpaprika’s met frisse tonijnsalade

Gevulde puntpaprika tonijn - Flowcarbfood.nl

Dit recept is een gouwe ouwe: volgens mij plaatste ik het bijna 2 jaar geleden voor het eerst. Ik ben gek op de combi van de knapperige paprika met romige en toch frisse tonijnsalade en zoute kappertjes. Dit gerecht is trouwens ideaal met mooi weer, want het staat binnen no-time op tafel en er komt geen oven of fornuis aan te pas. Meer tijd om van de zon te genieten dus 😉


Woensdag: spinaziesalade met geitenkaas, parmaham en aardbeien

spinaziesalade met geitenkaas, parmaham en aardbeien - flowcarbfood.nl

Deze salade kon gewoon niet ontbreken in dit weekmenu. Niet alleen omdat het super lekker is, het is ook nog eens super simpel (geen oven of fornuis nodig) en snel. Ideaal dus als je extra lang van de zon wil genieten. Ohja, en ook al schijnt de zon niet woensdag: deze salade zorgt tóch gewoon voor het ultieme lente-gevoel. Voor deze salade kun je mooi de geitenkaas en spinazie van maandag opmaken. Houd je aardbeien over? Geen probleem! Heerlijk toetje, toch? Pecannoten over? Die zijn heerlijk als snack, maar je kunt ze ook gebruiken voor de salade van donderdag.

Donderdag: koolhydraatarme waldorfsalade

Koolhydraatarme waldorfsalade van witlof met gerookte kip, appel, kaas en kerriedressing

Jahoor, gewoon nóg een salade! En wat voor weer het ook is: met deze salade voelt het automatisch een beetje als lente. Ook fijn: de salade staat zó op tafel. In het originele recept gebruik ik 2 stronkjes witlof, maar voor een avondmaaltijd zou ik er zeker 2 of 4 gebruiken. Eventueel kun je dan natuurlijk ook wat extra dressing maken. In plaats van walnoten kun je eventueel ook de pecannoten gebruiken die je overhebt van de salade van woensdag.

Vrijdag: koolhydraatarme sushibowl

koolhydraatarme sushibowl

Weekend! Tijd voor feestelijk voedsel dus! Deze koolhydraatarme sushibowl is dan ideaal. Je kunt hier eigenlijk alle soorten groenten en vis gebruiken die je lekker vindt. Ik ben gek op avocado, komkommer, wortel, sojaboontjes, tonijnsalade, zalm en zeewier, maar geef er gerust je eigen draai aan. En het leuke is: of je nu met z’n tweetjes of met een hele groep vrienden eet, of je nu alles door elkaar mengt of kleine sushi rolletjes maakt: iedereen kan z’n eigen variant maken. Ik vind het heel lekker met koolhydraatarme rijst (oa verkrijgbaar bij Body & Fitshop) maar die kun je ook prima weglaten. Fijn weekend!


Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

 • 2 puntpaprika’s
 • 400 gram bloemkoolrijst
 • 100 gram groene aspergetips
 • Half bakje champignons
 • 150 gram erwtjes (diepvries)
 • Zak verse spinazie
 • Bakje cherrytomaatjes
 • 4 stronkjes witlof
 • 1 avocado
 • Halve komkommer
 • Klein zakje worteltjes of 1 winterpeen
 • Kleine appel
 • Klein bakje aardbeien
 • Rode ui
 • Witte ui
 • Knoflook
 • Kappertjes
 • Parmezaanse kaassnippers (of een goedkopere variant)
 • 1 ei
 • 6 rondjes geitenkaas (ongeveer 100 gram)
 • 2 blikjes tonijn
 • 150 gram gerookte kip
 • 100 gram gerookte zalm
 • 6 plekken parmaham (of een andere soort ham die er op lijkt)
 • Griekse yoghurt
 • 100 gram mascarpone
 • Mayonaise
 • Gezouten pecannoten
 • Citroen- of limoensap (uit een flesje)
 • Kruidenbouillon(poeder)
 • 2-4 norivellen
 • Sojasaus en wasabi
 • Kruiden: peterselie, kerriepoeder, peper en zout
 • Balsamicocrème of -azijn
 • Vloeibare bakboter of roomboter en olijfolie
 • Optioneel: witte wijn, sushiazijn en koolhydraatarme rijst, jonge kaas, koolhydraatarme rijst (oa verkrijgbaar bij Body & Fitshop)
Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *