Koolhydraatarme ‘waldorfsalade’ van witlof met gerookte kip, appel, walnoten en kerriedressing

Koolhydraatarme waldorfsalade van witlof met gerookte kip, appel, kaas en kerriedressing

Ik heb besloten dat het wel weer tijd is voor lente. Wie is het met me eens?! Hoewel ik me er van bewust ben dat ik zelf helaas vrij weinig (oké geen) invloed heb op het weer, kan ik er wel voor zorgen dat we alvast een beetje in de stemming komen met een lekkere lentesalade! Deze koolhydraatarme waldorfsalade is ideaal als snelle lunch (mijn favoriet deze week om mee naar de uni te nemen), maar ‘s avonds kan ‘ie natuurlijk ook! Voor wie nu denkt: gadverdamme, witlof… Ik snap je! Ik houd normaal ook echt niet van witlof, maar ik at het dan ook altijd gekookt. Rauw is het dus wél lekker! Zeker in combinatie met deze kerriedressing, appel, gerookte kip en walnoten.Ingrediënten (2 personen)

 • 2 stronkjes witlof
 • Kleine appel (of 2/3)
 • Flinke hand walnoten
 • 150 gram gerookte kip
 • Eventueel wat jonge kaas

Dressing

 • 3 eetlepels mayonaise
 • 2 / 3 eetlepels Griekse yoghurt
 • Kerriepoeder
 • Peper en zout
 • Citroensap
 • Eventueel wat zoetstof

Bereiding

Snijd de witlof in dunne reepjes en de appel, kip en eventueel wat kaas in blokjes en schep op twee (diepe) borden. Maak vervolgens de kerriedressing: meng in een kommetje de mayonaise en de Griekse yoghurt en voeg er naar smaak kerriepoeder, citroensap en peper en zout aan toe. Als je van een wat zoetere saus houdt, kun je eventueel wat zoetstof toevoegen. Verdeel de saus over de salade en je bent klaar! Heerlijk als lunch, maar ook als lichte avondmaaltijd met een kop soep.

Eet smakelijk! XPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *