Spinaziesalade met geitenkaas, parmaham en aardbeien

spinaziesalade geitenkaas parmaham21.jpg

Als het lekker weer is eet ik het allerliefst salades: koolhydraatarm, lekker, gezond én makkelijk. En dan bedoel ik niet gewoon wat sla met dressing, maar een écht goedgevulde en smaakvolle salade. Deze spinaziesalade met geitenkaas, ham en aardbeien is absoluut een van mijn favorieten: fris, smaakvol, vol vitamines én er komt geen fornuis of oven aan te pas. Zo klaar dus! Het recept is ontstaan toen ik wat restjes moest opmaken en staat sindsdien vaak op tafel (of op een kleedje in het park als we gaan picknicken).Spinazie is een van mijn favoriete groentes. Het is niet alleen súper gezond (vol met vitaminen, mineralen en vezels), maar ook nog eens heel veelzijdig. Ik gebruik vrijwel altijd rauwe spinazie als basis voor salades in plaats van ‘normale’ sla, zo ook bij deze salade. Veel gezonder en smaakvoller. Daarnaast is spinazie natuurlijk ook ideaal om te roerbakken (bijvoorbeeld bij mijn pompoenspaghetti met spinazie en geitenkaas) of te stomen.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Zak verse spinazie
  • Bakje cherrytomaatjes
  • Klein bakje aardbeien (of neem een grote en eet de rest als toetje)
  • Zo’n 6 plakken parmaham (of een ander soort ham die er op lijkt)
  • 6 plakjes geitenkaas (1 bakje à 100 gram)
  • 2 handjes pecannoten (ik vind gezouten het lekkerst)
  • Balsamicocrème of -azijn
  • Olijfolie

Bereiding spinaziesalade met aardbeien, geitenkaas en parmaham

Oké, deze salade heeft eigenlijk geen uitleg nodig, maar hieronder beschrijf ik het toch even kort. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niks vergeet ;).

Halveer de cherrytomaatjes, snijd de aardbeien in vieren en ‘pluk’ de parmaham in stukjes. Leg een flinke berg spinazie op de borden en verdeel de cherrytomaatjes, aardbeien en ham hierover. Verkruimel de geitenkaas en pecannoten eroverheen en maak af met wat balsamicocrème en olijfolie.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *