Koolhydraatarm weekmenu 13

koolhydraatarm weekmenu 13

Het is zondag, en inmiddels weten jullie het wel: tijd voor weer een nieuw koolhydraatarm weekmenu! Vorige week sloeg ik een weekje over (ik genoot ook van het mooie weer), maar deze week maakte ik weer een fijn nieuw koolhydraatarm weekmenu met vijf koolhydraatarme gerechten voor het avondeten, inclusief een bijbehorende boodschappenlijst (onderaan het bericht) zodat je meteen aan de slag kunt! Want, ik blijf het toch zeggen: een goede planning maakt het zó veel makkelijker (en leuker) om gezond te eten.Voor wie het nog niet gezien had: ik heb sinds kort ‘meatfree monday’ ingevoerd. Mijn vegetarische week een tijdje terug heeft me namelijk doen inzien dat ik echt wel wat minder vlees kan eten. Sowieso eet ik al steeds vaker vegetarisch, maar op maandag heb ik nu dus standaard een ‘vega’-dag ingevoerd en dat zie je ook terug in m’n weekmenu’s. Ik hoor graag wat jullie hier van vinden!

Maandag: vegetarische bloemkoolrisotto met groene asperges

koolhydraatarme risotto met groene asperges

Ik ben gek op groene asperges: ze zijn niet alleen super lekker maar ook heel gezond. En dan in combinatie met romige koolhydraatarme risotto… echt TOP. Uit dit recept haal je twee méga grote porties. Voel je absoluut niet verplicht om alles op te eten. Zit je vol? Bewaar dan gewoon een deel voor de lunch de volgende dag. Koud is de risotto namelijk ook lekker. In het recept gebruik ik witte wijn: super lekker, maar je kunt het eventueel ook weglaten. Ohja: vanwege meatfree monday is het recept natuurlijk vegetarisch 😉

Dinsdag: koolhydraatarme komkommer-courgette tagliatelle met gerookte zalm en avocado

Koolhydraatarme tagliatelle van courgette met zalm en avocado

Deze tagliatelle van courgette en komkommer met gerookte zalm, avocado en frisse kruidendressing is sinds kort een van mijn favoriete snelle recepten, zeker als het lekker weer is. Dit gerecht staat namelijk binnen een paar minuten op tafel en er komt geen pan aan te pas! Alleen even wat snijden en mengen en je bent klaar. Fijn toch? De halve komkommer die je overhoudt, kun je vrijdag op maken in de salade.


Woensdag: koolhydraatarme wortelnoedels met pittige runderreepjes

koolhydraatarme wortelnoedels met runderreepjes

Courgetti kennen we inmiddels wel, maar heb je ook al weleens noedels van wortel gemaakt? Super lekker: zoet en met een stevige bite. Heerlijk in combinatie met licht pittige runderreepjes, sojaboontjes en zoute cashews.

Donderdag: koolhydraatarme tunamelt wrap met avocado

Koolhydraatarme tuna-meltwrap

Als ik ergens ga lunchen bestel ik altijd graag een tuna melt sandwich of panini. Super lekker, maar niet koolhydraatarm. Maarrrr, met koolhydraatarme wraps (Body & Fit), maak je er heel gemakkelijk toch een koolhydraatarme variant van. Super lekker, en zo klaar. In het originele recept maak ik er een rodekool salade bij, maar je kunt er ook voor kiezen om de overgebleven groenten van de vorige dagen op te maken.

Vrijdag: koolhydraatarme burger

koolhydraatarme hamburger

Hoe gezellig: op vrijdagavond samen burgers bouwen! In plaats van een hamburgerbroodje gebruik je voor deze burger een stevige koolhydraatarme wrap (Body & Fit). Heb je nog champignons of andere groenten over van de rest van de week? Vul je burger er lekker mee aan. In het originele recept gebruik ik 2 plakjes cheddar kaas, maar die kun je eventueel ook vervangen door de geraspte kaas die over is van de tuna melt wrap. De halve komkommer die je nog overhebt van dinsdag, kun je opmaken in de salade. Fijn weekend!


Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

 • 400 gram bloemkoolrijst (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
 • 2 winterpenen
 • 1 courgette
 • Halve komkommer
 • 100 gram groene aspergetips
 • Half bakje champignons
 • 150 gram erwtjes (uit de diepvries)
 • 2 avocado’s
 • 2 uien
 • Halve rode ui
 • 1 grote tomaat
 • Sla
 • Klein potje augurken
 • Optioneel: zak voorgesneden rode kool
 • Bol knoflook
 • Klein bakje of blikje edamame boontjes (sojaboontjes)
 • 4 grote koolhydraatarme wraps (Body & Fit)
 • 200 gram runderreepjes
 • 2 (runder)burgers
 • 100-150 gram gerookte zalm
 • Blikje tonijnstukken in olijf- of zonnebloemolie
 • 100 gram roomkaas (bijv. mascarpone)
 • 150 gram kruidenroomkaas (bijv. Boursin)
 • 2 flinke handen Parmezaanse kaassnippers of -rasp
 • 2 handjes geraspte kaas
 • Plakjes cheddar kaas (optioneel)
 • Handje cashewnoten
 • Witte wijn (optioneel)
 • Limoensap (gewoon uit een flesje)
 • Bouillonpoeder
 • Kruiden: dille, peper en zout
 • Ketjap, sojasaus en sambal
 • Mayonaise en eventueel suikervrije ketchup (Body & Fit)
 • Vloeibare bakboter of roomboter, olijfoliePrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *