Koolhydraatarme wortelnoedels met runderreepjes

koolhydraatarme wortelnoedels met runderreepjes

Ik had zin in noedels, maar wilde hier eens wat anders voor gebruiken dan courgette. Uiteindelijk besloot ik om eens wortelnoedels te maken: zoet en met een stevige bite. Heerlijk in combinatie met de licht pittige runderreepjes en zoute cashewnoten en sojaboontjes!
Ingrediënten (2 personen)

  • 2 flinke winterpenen
  • 200 gram runderreepjes
  • Klein blikje edamame boontjes (sojaboontjes)
  • Handje cashewnoten
  • Teentje knoflook
  • Ketjap, sojasaus en sambal
  • Olijfolie

Bereiding koolhydraatarme wortelnoedels met runderreepjes

Marineer de runderreepjes in een eetlepel olijfolie, een eetlepel ketjap, een eetlepel sojasaus, een theelepel sambal en een geperst teentje knoflook.

Was en schil ondertussen de winterpenen en maak er noedels van. Dit kan bijvoorbeeld met een rasp of kaasschaaf, maar ik gebruik hier altijd mijn Lurch Spirali voor om snel mooie en stevige noedels (of bijvoorbeeld courgetti) te kunnen maken.

Bak vervolgens de runderreepjes gaar in een koekenpan en laat ondertussen de edamame boontjes uitlekken. Zijn de runderreepjes gaar? Bak dan de sojaboontjes en cashewnoten kort mee.

Wok ondertussen de wortelnoedels een paar minuutjes in wat olijfolie in een wokpan.  Voeg wat sojasaus en ketjap (naar smaak) toe, wok nog even door en haal dan van het vuur.

Verdeel de wortelnoedels over twee borden en schep de runderreepjes, sojaboontjes en cashewnoten eroverheen.

Wil je wat extra saus? Meng dan een eetlepel sojasaus, een eetlepel ketjap en een theelepel sambal in een schaaltje en serveer dit er apart bij.

Eet smakelijk! XPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *