Koolhydraatarme hamburger

koolhydraatarme hamburger

Ik ben eindelijk weer beter (geen griep meer, yesss) en vierde dat door samen met Jan koolhydraatarme hamburgers te maken. Heel simpel en super lekker. Ohja, en samen burgers bouwen is best wel heel gezellig 🙂 In plaats van een hamburgerbroodje gebruikte ik een koolhydraatarme pita, maar een (stevige) wrap kan ook! Eet je met iemand samen die niet koolhydraatarm wil eten? Je kunt de pita of wrap natuurlijk ook vervangen door een broodje.




Ingrediënten (2 personen)

  • 2 koolhydraatarme pita’s of wraps (ik gebruik die van Afvallen met Bregje of van Body & Fit)
  • 2 (runder)burgers
  • Augurken (zoveel als je lekker vindt)
  • 1 grote tomaat
  • 2 plakjes cheddar kaas
  • 1 ui
  • Sla
  • Saus: mayo en suikervrije ketchup (bijvoorbeeld van Body & Fit)

Ik serveerde er een hele simpele salade bij van de overgebleven sla met een halve komkommer, wat cherrytomaatjes en wat olijfolie en balsamico.

Bereiding koolhydraatarme hamburger

Zet een pan op het vuur en bak de burgers langzaam gaar. Snijd ondertussen de ui in ringen en bak deze vervolgens met de burgers mee.

Snijd de tomaat en augurken in plakjes en leg ze klaar om straks je burgers mee te beleggen. Wil je er een salade bij eten? Dan kun je die ook alvast maken. Ik sneed een halve komkommer in blokjes, halveerde wat cherrytomaatjes en husselde dit met wat olijfolie en balsamico door de sla.

Zijn de burgers (bijna) gaar? Zet het vuur dan laag, leg op beide burgers een plakje cheddar kaas en dek de pan even (1 a 2 minuutjes) af met een deksel of een andere pan.

Verwarm de pita’s of wraps kort in een droge pan en leg ze op twee borden. Doe er eerst wat sla en tomatenplakken op, dan de uienringen en burger en maak af met plakjes augurk en mayo en ketchup. Serveer de salade er apart bij.

Eet smakelijk! X

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *