Koolhydraatarm weekmenu 12

Koolhydraatarm weekmenu 12

Het is zondag, en inmiddels weten jullie het wel: tijd voor weer een nieuw koolhydraatarm weekmenu! Een goede planning maakt het namelijk een stuk makkelijker om gezond en toch lekker te eten. Ik deel in dit bericht daarom vijf koolhydraatarme recepen voor het avondeten met je, inclusief een bijbehorende boodschappenlijst (onderaan het bericht) zodat je meteen aan de slag kunt!Voor wie het nog niet gezien had: ik heb sinds kort ‘meatfree monday’ ingevoerd. Mijn vegetarische week een tijdje terug heeft me namelijk doen inzien dat ik echt wel wat minder vlees kan eten. Sowieso eet ik al steeds vaker vegetarisch, maar op maandag heb ik nu dus standaard een ‘vega’-dag ingevoerd en dat zie je ook terug in m’n weekmenu’s. Ik hoor graag wat jullie hier van vinden!

Maandag: vegetarische spinazie-pompoensalade met tempeh en avocado

vegetarische spinazie-pompoensalade met avocado en tempeh

Dit is een nieuw vegetarisch recept dat ik speciaal voor meatfree monday bedacht. Ik heb het zelf pas een keer gemaakt, maar ik weet nu al dat het een blijvertje is. Deze lauwwarme spinazie-pompoensalade met avocado en tempeh heeft alles: van mega veel smaak en kleur, tot vitamines en pit!

Dinsdag: koolhydraatarme pasta met groene asperges, avocado en kalkoen met citroen-mayodressing

koolhydraatarme pasta met groene asperges, avocado en citroendressing

Groene asperges, ze zijn er weer! Met citroen, kalkoen en avocado maak je er een heerlijk zomerse pastasalade van. Goeie bite door de asperges, fris door de citroen en romig door de avocado. Top combi! In het originele recept gebruik ik 2 avocado’s, maar 1 is ook prima! Als pasta gebruik ik trouwens altijd de koolhydraatarme penne van Atkins (te koop bij Body & Fitshop).


Woensdag: koolhydraatarme lasagne-courgettebootjes

koolhydraatarme lasagne courgettebootjes

Ben je ook zo gek op lasagne, maar wil je wel gezond en koolhydraatarm eten? Dan zijn deze lasagne courgette-bootjes ideaal! Wel de smaak van lasagne, maar niet de koolhydraten en calorieën. Je hoeft er ook niet lang voor in de keuken te staan, want de oven doet het meeste werk. Win-win, toch? Mozzarella en geraspte kaas die je overhoudt kun je vrijdag opmaken, want dan is het pizza-tijd!

Donderdag: koolhydraatarme boboti

koolhydraatarme bobotiIedereen kent die Knorr-maaltijdpakken wel. Soms best lekker, maar helaas niet zo gezond. Voordat ik koolhydraatarm at was hun ‘boboti’ echt mijn favoriet. De combinatie van gehakt, de kruiden, room en appel… Yum! Tijd voor gezonde en koolhydraatarme boboti dus. Deze versie is niet alleen lekker en gezond, maar ook makkelijk én goedkoper dan de pak-variant.

Vrijdag: koolhydraatarme pizza

koolhydraatarme pizza

Weekend! Tijd voor koolhydraatarme pizza. Kan dat dan? Ja zeker! En het is nog lekker en makkelijk ook! Ik vind een pizza met alleen tomatensaus en kaas altijd het lekkerst, dus je kunt nu mooi de restjes kaas van de rest van de week opmaken. Heb je nog andere restjes? Beleg de pizza daar ook gerust mee! Een pizza is trouwens genoeg voor twee personen (ja echt waar!).


Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

 • 400 gram pompoen(stukjes) of pompoenspaghetti (kant-en-klaar te koop bij AH)
 • Kleine zak verse spinazie (200 gram)
 • 2 avocado’s
 • 350 gram groene asperges
 • 2 courgettes
 • 1 paprika
 • 250 gram sperziebonen (uit de diepvries)
 • 200 gram bloemkoolrijst (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
 • 1 appel
 • 2 uien
 • 1 bosui
 • 1 citroen
 • Knoflook
 • Verse rode peper
 • 2 handjes cashewnoten
 • 150 – 200 gram tempeh-blokjes (gemarineerd in ketjap)
 • 200 gram kalkoenfilet
 • 400 gram gehakt
 • 1 ei
 • 125 gram ricotta
 • 4 eetlepels roomkaas
 • 1 bol mozzarella
 • 250 gram geraspte kaas
 • 80 gram koolhydraatarme pasta (ik gebruik de koolhydraatarme penne van Atkins, te koop bij Body & Fitshop)
 • 85 gram amandelmeel (ik gebruik meestal amandelmeel van Body & Fit)
 • 4 eetlepels mayonaise
 • 2 kleine blikjes tomatenpuree
 • Sojasaus
 • Olijfolie
 • Kruiden: kerrie, bieslook, kurkuma, kaneel basilicum, peterselie, oregano, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout
 • ZonnebloemoliePrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *