Koolhydraatarm weekmenu 6

Koolhydraatarm weekmenu - Flowcarbfood.nl

Het is weer zondag, en dat betekent: tijd voor een nieuw koolhydraatarm weekmenu! Dit maakt het hopelijk weer een stuk makkelijker om deze week gezond en lekker te eten. Je vindt hieronder vijf koolhydraatarme recepen voor het avondeten, waarbij je zoveel mogelijk ingrediënten die je overhoudt ‘hergebruikt’. Onderaan het bericht vind je ook een bijbehorende boodschappenlijst zodat je meteen aan de slag kunt.
Maandag: Tilapiafilet met sperziebonen en soja-chilisaus

Easy dinner: tilapia met sperziebonen - flowcarbfood.nl

Op maandag heb ik vaak echt geen zin om uitgebreid te koken. Dan is dit gerecht dus super fijn. Je hebt er niet veel voor nodig, en het staat letterlijk binnen een paar minuten op tafel. De sojasaus, ketjap en chilisaus gebruiken we nog een paar keer voor andere gerechten, en de boontjes die overblijven maken we vrijdag op.

Dinsdag: Koolhydraatarme wortelnoedels met pittige runderreepjes

koolhydraatarme wortelnoedels met runderreepjes

Ik maakte laatst voor het eerst wortelnoedels en dat beviel érg goed. Lekker zoet, en steviger dan bijvoorbeeld courgetti. Het zoete van de wortel combineert echt top met de pittige smaak van de runderreepjes en het zoute van de cashewnoten en sojaboontjes.

Woensdag: Koolhydraatarme lasagne courgette-bootjes

koolhydraatarme lasagne courgettebootjes

Deze courgettebootjes maakte ik afgelopen zomer een keer en heel eerlijk gezegd was ik ze hélemaal vergeten. Gelukkig kwam ik ze weer tegen tussen m’n oude foto’s en kan ik ze deze week opnieuw maken. Want serieus: dit is een top recept. De ricotta die overblijft gebruiken we vrijdag voor de puree.Donderdag: Koolhydraatarme wok met kip en bloemkoolrijst

koolhydraatarme chinese wok

Dit is ook een oud receptje (zie je wel aan de foto denk ik 😉 ) maar dat maakt niks uit! Het blijft namelijk een heel fijn recept op dagen dat ik weinig tijd of inspiratie heb. Ik maak hiervoor bloemkoolrijst van een halve bloemkool, de rest gebruiken we voor de puree van vrijdag.

Vrijdag: Koolhydraatarme pecan-puree en kip-hampakketje met truffelmayo

Koolhydraatarme puree met kip-ham pakketje

Weekend! Tijd voor iets feestelijks dus. Voor de puree gebruiken we de bloemkool die we nog over van donderdag en de ricotta van dinsdag. Als bijgerecht maken we de boontjes van maandag op. Heb je ook nog een halve bol mozzarella over van dinsdag? Dan kun je wat plakjes tussen de ham en kip stoppen. Bij mij is dit waarschijnlijk niet het geval, ik eet de restjes mozzarella meestal al op tijdens het koken 😉

Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

 • 2 winterpenen
 • Bloemkool
 • 1 wortelpeterselie
 • Klein blikje edamame boontjes (sojaboontjes)
 • Grote zak Chinese wokgroenten
 • Grote zak sperziebonen (uit de diepvries)
 • Knoflook
 • 200 gram runderreepjes
 • Kip: 2 dunne kipfilets (a la minute) en ongeveer 200 gram aan kipfiletblokjes (kun je natuurlijk ook zelf snijden)
 • 200 gram gehakt
 • 6 plakjes rauwe ham
 • 200 gram tilapiafilet
 • Ricotta
 • Geraspte kaas
 • Mozzarella
 • Truffelmayonaise
 • Gezouten cashewnoten
 • Gezouten pecannoten
 • Ketjap, sojasaus, chilisaus, en sambal
 • Klein blikje tomatenpuree
 • Kruiden: bouillonpoeder, basilicum, peterselie en oregano
 • Olijfolie, eventueel wokolie en vloeibare bakboter
 • Eventueel gebakken knoflook en/of gebakken uitjesPrint Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Hanneke 28 januari 2018 / 22:34

  Super lekkere recepten maar wat ik mis zijn de hoeveelheid khd per maaltijd waar kan ik die vinden

  • Floortje | Flowcarbfood 29 januari 2018 / 15:58

   Hoi Hanneke, wat leuk om te horen! Zelf tel ik bewust geen koolhydraten omdat koolhydraatarm eten voor mij een leefstijl en geen tijdelijk dieet is. Ik vind het daarom belangrijk dat ik zo ‘normaal’ mogelijk kan eten zonder precies alles bij te houden. Omdat ik al langere tijd koolhydraatarm eet heb ik wel een duidelijk beeld van wat ik allemaal kan eten en al mijn recepten passen daar goed bij. Als je wel de koolhydraten wil weten zou je het recept bijvoorbeeld kunnen invoeren in de app My FitnessPal, die rekent dan voor je uit hoeveel koolhydraten er in zitten. Ik hoop dat je hier wat aan hebt ? Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *